Ο πιο καλός ο μαθητής: Company Edition! (λίστα)

 

Έχεις σκεφτεί γιατί κάποιοι ξεχωρίζουν? Γιατί μέσα σε μια εταιρία κάποιοι είναι αυτοί που φέρουν υψηλής εκτίμησης από τους προϊσταμένους τους. Πώς κάποιοι μπορούν και βρίσκουν έμπνευση και κίνητρο ενώ εσύ πιστεύεις πως μένεις στάσιμος? Παρακάτω σου δίνουμε συμβουλές για το πώς θα μπορέσεις κι εσύ να ξεχωρίσεις σε μια δουλεία και ακόμη καλύτερα θα σου δώσουμε τα στοιχεία που μπορείς να αναφέρεις σε μια συνέντευξη για να κερδίσεις από την πρώτη στιγμή την εκτίμηση του συνεντευκτή σου.

 

Όταν εργάζεσαι σε μια θέση δεν είναι το παν να ολοκληρώνεις τη λίστα των υποχρεώσεών σου. Μη με παρεξηγήσετε, είναι πολύ σημαντικό να είσαι αποτελεσματικός αλλά αυτό απέχει πολύ από το να είσαι αποδοτικός. Η αποδοτικότητα είναι ένας παράγοντας που πολλοί εργαζόμενοι αμελούν. Σε μια ομάδα εργασίας θέλεις να είσαι το άτομο που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την αποδοτικότητα. Μήπως όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της δουλειάς που αναλαμβάνεις?

 

1.Επείγον. Όταν σου αναθέτουν μια δουλεία πρέπει να θεωρείς πως είναι επείγον και ότι πρέπει να γίνει τώρα. Ακόμα και αν έχεις άλλη δουλειά πρέπει να δίνεις την αίσθηση ότι αυτό που σου ζητήθηκε θα τελειώσει… χθες. Όχι, δεν εννοώ να τα παρατήσεις όλα και να ξεκινήσεις το καινούργιο έργο άμεσα, αλλά πρέπει να δείχνεις έτοιμος να το ξεκινήσεις και να το τελειώσεις από τη στιγμή που στο αναθέτουν

 

2.Θέλεις να μάθεις. Όταν είσαι το άτομο που πάντα θέλει να μάθει και να βελτιωθεί τότε καταφέρνεις πολλά. Κάθε ευκαιρία που έχεις πρέπει να την εκλαμβάνεις σαν ευκαιρία για να μάθεις κάτι καινούργιο, όσο εύκολο και τυποποιημένο αν σου φαίνεται πάντα έχεις κάτι να μάθεις. Αυτή την όρεξη για μάθηση είναι που πρέπει να δείχνεις για να συμπεριλαμβάνεσαι σε σημαντικά έργα και εργασίες και αυτή η όρεξη για μάθηση θα αποτελέσει το κλειδί σε μια συνέντευξη για τη θέση που στοχεύεις.

 

3.Εμπιστοσύνη και ακεραιότητα. Θέλεις να είσαι ο άνθρωπος που εμπιστεύονται. Δεν θέλουν να πιστεύουν πως θα τους αφήσεις για τα λεφτά. Τα λεφτά είναι ένας παράγοντας ο οποίος θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της δουλειάς σου. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να γίνεις ο «άνθρωπός» τους για οποιοδήποτε project έχουν να αναθέσουν.

 

4.Ξέρεις τι να ρωτάς. Είναι σημαντικό να μη ρωτάς ό,τι σου έρχεται στο μυαλό. Πρέπει να ξέρεις τη δουλεία σου και να ρωτάς πραγματικά έξυπνες ερωτήσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς. Πράγματα που έχεις ρωτήσει στο παρελθόν πρέπει να τα ξέρεις ήδη σε όλες τις παραλλαγές τους. Από την άλλη, όταν κάτι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για το project ρώτησέ το. Φρόντισε η ερώτησή σου να είναι έξυπνη όμως και όχι μια ερώτηση που απλά κάνεις για να φανεί ότι δουλεύεις.

 

5.Λεπτομέρειες. Πρέπει πάντα να προσέχεις τις λεπτομέρειες. Αν σε βοηθάει γίνε ψυχαναγκαστικός. Όταν θα δει ο προϊστάμενός σου το project θα το διαβάσει πολύ γρήγορα. Πρέπει να είσαι σίγουρος πως όλα είναι εντάξει και δεν σου έχει ξεφύγει κάτι ή πρέπει να σιγουρευτείς πως δεν θα ξεφύγει κάτι από τον προϊστάμενό σου.

 

6.Να είσαι αξιόπιστος. Ο πιο σημαντικός παράγοντας. Όταν σου δίνουν μια δουλειά πρέπει να νιώθουν σίγουροι ότι η δουλειά αυτή θα τελειώσει. Θα τελειώσει σωστά και γρήγορα. Ουσιαστικά πρέπει να ξεχνάνε ότι την έχουν αναθέσει κάπου. Να προσπαθείς να είσαι ο άνθρωπος που ελαφραίνει τις σκέψεις τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη δουλειά.

 

Όταν πετύχεις τα παραπάνω να είσαι σίγουρος πως δεν θα θέλουν να σε αφήσουν να φύγεις! Αν τα παραπάνω τα δείξεις σε μια συνέντευξη να είσαι σίγουρος πως δεν θα ξεχάσουν το τηλέφωνό σου και το email σου και σε μικρό χρονικό διάστημα θα σε ξανακαλέσουν.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *