Μίλησέ μου για σένα…

Η πιο συχνή ερώτηση στις συνεντεύξεις. Συνήθως είναι η πρώτη ερώτηση που θα ρωτήσει ο συνεντευκτής. Εσύ ξέρεις πως να απαντήσεις?

Όταν συναντάς αυτή την ερώτηση σε μια συνέντευξη πώς απαντάς? Έχεις σκεφτεί ποτέ τον τρόπο με τον οποίο δομείς την απάντηση σου αυτή? Η ερώτηση στοχεύει στην οριοθέτηση της κουβέντας. Αρκετοί υποψήφιοι την απαντάνε λάθος. Εμείς θα σου δώσουμε μερικά tips για να την απαντάς σωστά.

1. Ποτέ μην κάνεις παύση όταν απαντάς σε αυτή την ερώτηση. Σκέψου, αν θες, αλλά μην κάνεις την παύση κατά την οποία σκέφτεσαι σιωπηλά “τί άλλο, τί άλλο?”

2. Φρόντισε να περιγράψεις την επαγγελματική σου πορεία ξεκινώντας από τα ακαδημαϊκά σου χρόνια δείχνοντας μια συνεχόμενη ροή στην εξέλιξη σου. Μην πλατειάσεις. Τα περισσότερα είναι στο βιογραφικό σου, εδώ ψάχνουμε τα κίνητρα για την πορεία σου και τα καθήκοντα που είχες στη μέχρι τώρα καριέρα σου.

3. Μην ρωτήσεις ποτέ “τι ακριβώς θέλετε να μάθετε”. Εκεί χάνεις το παιχνίδι. Ο συνεντευκτής σου θα μπορούσε να σου κάνει κλειστή ερώτηση. Επιλέγει αυτή την ερώτηση για να δει τι θα απαντήσεις και πως θα χειριστείς την απάντηση σου.

4. Δώσε μεγάλη έμφαση στην επαγγελματική σου πλευρά. Αν δεν έχεις προϋπηρεσία μίλησε για την ακαδημαϊκή σου σταδιοδρομία και μίλησε για το πως οι στόχοι σου και οι φιλοδοξίες σου από τις γνώσεις σου έχουν καθοριστεί. Εξήγησε στον συνεντευκτή σου το στόχο σου και το λόγο που σε οδήγησε στο να κάθεσαι απέναντί του.

5. Θέσε τις βάσεις για την υπόλοιπη συζήτηση. Μη ξεκινήσεις να μιλάς για την προσωπικότητα σου και για τα ενδιαφέροντά σου. Αυτά θα έρθουν στη συνέχεια της συνέντευξης και θα βρεις την ευκαιρία σου να τα χρησιμοποιήσεις.

Δες το παρακάτω βίντεο που βρήκαμε για σένα και θα καταλάβεις ποιος είναι ο τρόπος να απαντάς σωστά σε αυτή την ερώτηση.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *