Δημιουργώντας ένα σωστό LinkedIn Profile

 

Η πιο διαδεδομένη μορφή online βιογραφικού. Δημιουργήθηκε για να είναι το επαγγελματικό social media και κάθε σωστός επαγγελματίας βρίσκεται στις σελίδες του. Είτε έχεις profile είτε όχι μην ανησυχείς θα σου πούμε τον σωστό τρόπο για να δημιουργήσεις ένα.

 

Έχεις LinkedIn? Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις επαγγελματικές επαφές και να κάνεις την «κατασκοπία» σου πριν πας σε μια συνέντευξη. Ένα profile στο LinkedIn θα σου λύσει τα χέρια και θα σου προσφέρει έξτρα επαγγελματική προβολή.

 

Δημιουργώντας το profile σου:

 

1.Φωτογραφία Profile. Βάλε όσο πιο επαγγελματική φωτογραφία μπορείς. Στη φωτογραφία φρόντισε να είσαι μόνος σου και μην παίρνεις φωτογραφίες από εξόδους σου επειδή φοράς καλά ρούχα και έχεις βγει καλά!

 

2.Γράψε summary. Γράφοντας μια μικρή περίληψη για το ποιος είσαι, τι έχεις κάνει και τι θέλεις να κάνεις βοηθάει πολύ τόσο το profile σου όσο και τους recruiters που ψάχνουν μέσω της πλατφόρμας αφού τους δίνεις παραπάνω keywords για να ψάξουν.

 

3.Εκπαίδευση. Όπως και στο έντυπο βιογραφικό σου έτσι κι εδώ βάλε τα πτυχία σου από διαπιστευμένους εκπαιδευτικούς φορείς. Όχι το coursera δεν μπαίνει εδώ! Μπορείς να γράψεις τα μαθήματα που είχες στη σχολή σου, το βαθμό σου και ό,τι άλλος πιστεύεις ότι αξίζει να σημειωθεί από την ακαδημαϊκή σου καριέρα.

 

4.Επαγγελματική Εμπειρία. Συμπλήρωσε τις επαγγελματικές σου θέσεις. Πρακτική, Summer Jobs και ό,τι άλλο σχετικό μπορείς να το συμπληρώσεις εδώ. Πρόσεξε! Φρόντισε να βάλεις την προϋπηρεσία για αυτό που είναι σχετικό με αυτό που θέλεις να κάνεις. Εάν θέλεις να γίνεις τραπεζικός υπάλληλος ΔΕΝ είναι σωστό να γράψεις ότι έχεις δουλέψει σερβιτόρος κάπου, δεν υπάρχει συνοχή μεταξύ των δυο και δεν κερδίζεις κάτι με το να το βάλεις γιατί ουσιαστικά «ρίχνεις» την ποιότητα του profile σου.

 

5.Επιπλέον πληροφορίες. Εδώ μπορείς να γράψεις ό,τι σου ζητηθεί. Ενδιαφέροντα, Hobbies κ.λπ.

 

6.Skills & Endorsements. Μπορείς να συμπληρώσεις μέχρι 50 «ικανότητες». Όποιος επισκέπτεται το profile σου μπορεί να κάνει endorse κάποιες από αυτές. Ουσιαστικά εδώ το σημαντικό είναι να πάρεις endorsements από άτομα τα οποία έχουν επαγγελματικό κύρος και ουσιαστικά διαπιστεύουν ότι έχεις αυτό το προσόν. Το LinkedIn είναι πλατφόρμα που κυνηγάς επαγγελματική προβολή άρα τα endorsements είναι το κυριότερο που θες να βλέπεις να αυξάνεται στο profile σου.

 

7.Εθελοντισμός. Σε αυτό το τμήμα μπορείς να βάλεις ό,τι εθελοντική εργασία έχεις κάνει. Μια μικρή περιγραφή του ρόλου σου και είσαι ΟΚ. Εκτός Ελλάδος το τμήμα αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα!

 

8.Certifications. Εδώ αναγράφεις τις διαπιστεύσεις σου και τα πιστοποιητικά σου. Εδώ μπορείς να βάλεις το coursera!

 

9.Γλώσσες. Από Ελληνικά μέχρι Σουαχίλι ό,τι ξέρεις να μιλάς και να γράφεις το βάζεις εδώ (Εάν συνοδεύεται και με το αντίστοιχο Certification ακόμα καλύτερα).

 

10.Projects. Εάν έχεις κάνει κάτι το οποίο επαγγελματικά μπορεί να σου δώσει πλεονέκτημα γράφ’ το! Από κάτι που έκανες στη δουλειά σου μέχρι κάποια εργασία από τη σχολή σου.

 

11.Οργανισμοί. Εάν είσαι μέλος κάποιου οργανισμού μπορείς να το αναφέρεις και αυτό. (Όχι οι σύνδεσμοι των ομάδων δεν μπαίνουν εδώ!!).

 

Ακολούθησε αυτά τα βήματα και φτιάξε ένα «All-Star» Profile. Ξεκίνα τα connections σου και ακολούθησε εταιρίες και επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν! Καλή Επιτυχία!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *