Τα 5 λάθη σε ένα βιογραφικό (λίστα)

Τα 5 πιο κοινά λάθη σε ένα βιογραφικό. Είναι τα λάθη που θα κάνουν το βιογραφικό σου στην άκρη και θα αφήσουν τα υπόλοιπα να περάσουν μπροστά του. Σίγουρα ένα τέτοιο βιογραφικό δεν θα περάσει απαρατήρητο, θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Εσύ θα αφήσεις κάτι τέτοιο να συμβεί και στο δικό σου?

homer-doh

 

Λάθος 1ο: Ορθογραφικά Λάθη.

 

Προσπάθησε να ξαναδείς το βιογραφικό σου, εάν δεν μπορείς να βρεις κάποιο λάθος, άφησε να το διαβάσει και κάποιος άλλος. Μπορεί να βρει κάτι και να σου σώσει την καριέρα.

 

Λάθος 2ο: Το μέγεθος.

 

1 με 2 σελίδες είναι ΟΚ. Για την Τρίτη σελίδα και πάνω θα πρέπει να έχεις από 5 χρόνια προϋπηρεσίας και πάνω. Μην υπερβάλεις και μην υπεραναλύεις τα πάντα, άσε κάτι κρυφό για τη συνέντευξη.

 

Λάθος 3ο: Το design.

 

Όσο ξεχωριστό και αν φαίνεται το βιογραφικό σου, ένα πρωτότυπο design μπορεί να σκοτώσει την ποιότητά σου ΕΑΝ δεν μπορεί κάποιος να διαβάσει και να εντοπίσει αβίαστα αυτό που ψάχνει.

 

Λάθος 4ο: Αποκάλυψη Ευαίσθητων Δεδομένων.

 

Σε όποια εταιρία ή επιχείρηση έχεις δουλέψει φρόντισε να περιγράφεις το έργο σου χωρίς να αναφέρεις πελάτες και επωνυμίες. Μην αποκαλύπτεις στρατηγικές των εταιριών ειδικά εάν κάνεις αίτηση σε ανταγωνιστή τους.

 

Λάθος 5ο: Ψέματα.

 

Να είσαι περήφανος για αυτά που έχεις πετύχει και γι’ αυτό που είσαι. Μην ωραιοποιείς τα προσόντα σου και μη προσθέτεις πράγματα που δεν έχεις πετύχει. Να είσαι σίγουρος πως αυτά θα φανούν από την πρώτη συνέντευξη. Εάν ο recruiter είναι έμπειρος μπορεί να το καταλάβει και από το βιογραφικό σου χωρίς να σε καλέσει καν σε συνέντευξη!

Εσύ έχεις κάνει κάποιο από αυτά? Το έχεις κάνει αυτό στο βιογραφικό σου?

 

Εάν θέλεις δωρεάν review για το βιογραφικό σου θυμήσου είμαστε δίπλα σου. Στείλε μας το βιογραφικό σου και τη θέση για την οποία ενδιαφέρεσαι στο biografikoreloaded@gmail.com και εμείς θα φροντίσουμε να βελτιώσουμε τις πιθανότητές σου να την κατακτήσεις. Τόσοι μας έχουν στείλει, εσύ γιατί το σκέφτεσαι ακόμα. Δωρεάν είναι!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *