Οι 7 «νάνοι» του γραφείου

Σε μια εταιρία θα συναντήσεις και αυτούς τους εργαζόμενους. Πριν πας στη συνέντευξη προσπάθησε να αναγνωρίσεις κάποιες από τις παρακάτω συμπεριφορές για να δεις μήπως πρέπει να αποφύγεις τη συγκεκριμένη ομάδα εργασίας. Αν από την άλλη παρατηρήσεις κάποιον από αυτούς τους τύπους στον εαυτό σου μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις.

Σε ένα γραφείο, σε μια εταιρία κ.ο.κ θα βρεις πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.  Κάποιοι θα είναι πρότυπα προς μίμηση και άλλοι προς αποφυγή. Σε προηγούμενο άρθρο είδες πως είναι το κακό αφεντικό. Σήμερα θα ανακαλύψεις ποιοι είναι οι κακοί τύποι εργαζομένων.

 

1.Ο κουτσομπόλης

 

Το κους κους στα γραφεία δίνουν και παίρνουν. Δεν βοηθάνε στη παραγωγικότητα της εργασίας. Πολλοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν την κάθε κίνηση των συναδέλφων τους με καθόλου θετικό τρόπο. Φρόντισε να αποφύγεις τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια άτομα, ειδικά τις πρώτες μέρες σου σε ένα γραφείο. Δε θες να στιγματιστείς σαν τον κουτσομπόλη της ομάδος αλλά ούτε θες και να σε σχολιάσουν.

 

2.Ο γκρινιάρης

 

Αυτού του είδους οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι γενικότερα, βρίσκουν παντού δυσκολίες. Παραπονιούνται για όλα και δεν κάνουν τίποτα. Όλα τους φταίνε και βλέπουν κάθε καθήκον τους σαν ποινή. Χάνουν ευκαιρίες και παίρνουν και άλλους στο λαιμό τους. Εάν βρεις τέτοιο άτομο στην ομάδα σου φρόντισε να τον πάρεις γρήγορα με το μέρος σου και να του δείχνεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Δώσε νόημα στη κάθε του κίνηση γιατί αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για όλους.

 

3.Ο «επιτυχημένος»

 

Αυτός είναι ο συνάδελφός σου που προβάλει την κάθε του επιτυχία με έπαρση. Είναι από τους πιο ικανούς και ταυτόχρονα βιάζεται να τελειώσει τα πάντα. Η αρνητική του πλευρά είναι πως πολλές φορές θα αγνοήσει τον τρόπο που πρέπει να γίνουν οι διαδικασίες και θα το κάνει με τον τρόπο του γιατί «αυτός ξέρει». Έχεις αρκετά να μάθεις από αυτόν αλλά σίγουρα όχι την έπαρσή του. Θα σου φανεί ηγέτης αλλά δεν είναι καθόλου συνεργατικός και συνεργάσιμος.

 

4.Το «γλειφτρώνι»

 

Ο συνάδελφος ο οποίος δε θα πει κακό λόγο στον προϊστάμενο. Πάντα θα μιλάει συναισθηματικά και θα προσπαθεί να κάνει το «καλό» παιδί στους «πάνω». Στους συναδέλφους του φέρετε με ουδέτερο προς άσχημο τρόπο γιατί δε τους σέβεται. Συνήθως αυτά τα άτομα σκοπεύουν να σου ροκανίσουν την καρέκλα όταν κάνεις κάτι σωστό γιατί θέλουν να πάρουν αυτοί τη προαγωγή.

 

5.Ο τεμπέλης

 

Νομίζω εδώ δεν χρειάζεται επεξήγηση. Απλά δεν του αρέσει η δουλεία. Προσποιείται πως έχει κάτι να κάνει αλλά στην ουσία δεν κάνει κάτι.

 

6.Ο χαβαλές

 

Είναι αρκετά ευχάριστος τύπος αλλά πολλές φορές τα αστεία του μπορεί να φέρουν κάποιον σε δύσκολη θέση. Όταν χάνουν το μέτρο τα πράγματα γίνονται δύσκολα για όλους. Σίγουρα δεν είναι παραγωγικός αλλά δεν παίρνει τους άλλους στο λαιμό του. Δυστυχώς όταν τα πράγματα σοβαρεύουν κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά.

 

7.Ο μισθοφόρος

 

«Τόσα πληρώνομαι, αυτό είναι το ωράριο μου και αυτά είναι τα καθήκοντά μου». Δεν θα κάνουν ποτέ κάτι παραπάνω ενώ πολύ ευχαρίστως θα κάνουν κάτι λιγότερο. Δεν πρόκειται ποτέ να σε βοηθήσουν γιατί απλά δεν είναι στα καθήκοντά τους.

Όταν εντοπίσεις τέτοιους ανθρώπους πρόσεχε πως θα τους αντιμετωπίσεις και πρόσεχε μήπως εσύ είσαι ένας από αυτούς.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *