Το βιογραφικό σου σε άλλη διάσταση

 

Στέλνεις το βιογραφικό σου σε όλων των ειδών τις εταιρίες. Βλέπεις ανταπόκριση? Ακόμα και το που θα στείλεις και πότε θα στείλεις έχει στρατηγικό ρόλο για να βρεις δουλειά.

 

Ας ξεκινήσουμε με το που στέλνεις το βιογραφικό σου. Πολλές αγγελίες φαίνεται να ζητούν πολλά προσόντα, μεγάλη προϋπηρεσία και διάφορα άλλα στοιχεία που σου φαίνονται αποτρεπτικά για να στείλεις το βιογραφικό σου. Οι περισσότερες αγγελίες όμως θέλουν να αποτρέψουν την μαζική συλλογή βιογραφικών. Θέλουν να αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα των βιογραφικών από τη στιγμή που εσύ διαβάζεις την περιγραφή της εργασίας. Με ένα καλογραμμένο και ευπαρουσίαστο βιογραφικό πολλά από αυτά τα εμπόδια δείχνουν να είναι πιο ελαστικά. Εάν έχεις γνώσεις στο αντικείμενο που ζητείται υπάλληλος μη φοβηθείς να στείλεις σε θέσεις οι οποίες ζητάνε προϋπηρεσία. Ακόμα και αν δεν την έχεις. Συνήθως με ένα καλό ακαδημαϊκό προφίλ και με την πρακτική που έχεις κάνει από τα φοιτητικά σου χρόνια μπορείς να κληθείς σε συνέντευξη σε μια θέση που ζητάει έως 3 χρόνια προϋπηρεσία. Ο παράγοντας προϋπηρεσία συνήθως είναι 2-3 χρόνια φουσκωμένος απ’ ό,τι ζητάει η αγγελία. Κανείς δεν θα στο παραδεχτεί αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θέλει να σε εκπαιδεύσει πάνω στη δουλειά. Έτσι, προσπάθησε να κάνεις το βιογραφικό σου όσο πιο επαγγελματικό και περιεκτικό μπορείς και ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας που είναι η προϋπηρεσία θα σταματήσει να είναι εμπόδιο.

 

Ένα άλλο στοιχείο σχετικά με το που θα στείλεις το βιογραφικό σου είναι το μέγεθος και το όνομα της εταιρίας. Όσο πιο γνωστή είναι η εταιρία τόσο πιο δύσκολο είναι να πιάσεις τις απαιτήσεις της δουλειάς. Μη σε σταματήσει αυτό. Στείλε το βιογραφικό σου. Πάρε εμπειρία συνέντευξης από την εταιρία που θέλεις να εργαστείς έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα πας εκεί να είσαι πιο έτοιμος. Όσο λιγότερη προϋπηρεσία έχεις σε σχέση με την αγγελία τόσο πρέπει να προσαρμόζεις και το μέγεθος της εταιρίας που θέλεις να μπεις. Εάν δυο εταιρίες ζητάνε τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και εσύ δεν τα έχεις τότε είναι πιο πιθανό το βιογραφικό σου να λειτουργήσει σε μικρότερου βεληνεκούς εταιρίες.

 

Το πότε θα στείλεις το βιογραφικό σου είναι ένας άλλος παράγοντας επιτυχίας. Σίγουρα θα στείλεις όταν δεις μια αγγελία. Αλλά από εκεί και πέρα τι? Δες τη θέση που θέλεις. Σημείωσε το τι ζητάει. Μετά από δυο τρεις-μήνες στείλε email στην εταιρία το βιογραφικό σου με ένα σωστό cover letter και ένα κείμενο στο οποίο να εξηγείς για ποια θέση ενδιαφέρεσαι. Να είσαι σίγουρος πως όταν ξανανοίξει παρόμοια θέση θα σε σκεφτούν αυτομάτως! Θέλεις άλλη στρατηγική? Συνήθως μετά την καλοκαιρινή περίοδο μέχρι τα μέσα Οκτώβρη οι εταιρίες ανοίγουν ξανά θέσεις. Έτσι μπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου εκείνη την περίοδο. Με αυτό τον τρόπο το βιογραφικό σου θα είναι σε γραμμή κρούσης όταν η εταιρία θα αποφασίσει να ανακοινώσει θέση εργασίας!

 

Τώρα εάν χρειάζεσαι βοήθεια με το βιογραφικό σου εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Στείλε μας το βιογραφικό σου και τη θέση που στοχεύεις και εμείς θα σου κάνουμε ένα δωρεάν review για το πώς μπορείς να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να αποκτήσεις ακόμα περισσότερες πιθανότητες να κληθείς σε συνέντευξη για τη θέση που θες. cv@biografikoreloaded.gr Μη το ξεχνάς! Εμείς είμαστε εδώ για σένα!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *