Στέλνοντας το βιογραφικό σου στο εξωτερικό: 9 Tips

 

Ποιοι είναι οι παράγοντες για να στείλετε ένα αξιοπρόσεκτο βιογραφικό στο εξωτερικό? Έχετε σκεφτεί τι μπορεί να επηρεάσει την πορεία του βιογραφικού σας στέλνοντάς το σε εταιρίες εκτός ελληνικών συνόρων? Διαβάστε εδώ 9 συμβουλές για το πώς θα κάνετε το βιογραφικό σας αξιοπρόσεκτο από τους ξένους εργοδότες.

 

Αυτό το άρθρο προέρχεται από την “Guardian” και απαριθμεί 9 παράγοντες για ένα σωστό βιογραφικό. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως δεν είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα από αυτά που έχετε διαβάσει εδώ ανά καιρούς. Βέβαια στο κλίμα του αφιερώματος «Στέλνοντας το βιογραφικό σου στο εξωτερικό» αποφασίσαμε να βρούμε μια πηγή από το εξωτερικό και να σας την παρουσιάσουμε έτσι ώστε να είστε 100% σίγουροι πως το βιογραφικό σας θα προσγειωθεί με τις κατάλληλες προϋποθέσεις στο γραφείο ενός recruiter στο εξωτερικό.

 

Προσοχή στα βασικά. Η δομή, οι πληροφορίες και η εμφάνιση του βιογραφικού σας θα πρέπει να είναι αυτή που έχουν μάθει να λαμβάνουν στο εξωτερικό.

 

Η εμφάνιση δείχνει πολλά. Η οπτική απόδοση του βιογραφικού σας παίζει ρόλο και μάλιστα εμφανίζει και κομμάτια της προσωπικότητάς σας. Είστε οργανωτικοί? Δημιουργικοί? Όλα μπορούν να φανούν χωρίς καν να διαβάσει κάποιος το βιογραφικό σας.

 

Όχι πάνω από 2 σελίδες.  Δεν χρειάζεται το βιογραφικό σας να είναι τεράστιο. Ένα μικρό και σύντομο βιογραφικό παρουσιάζει ποιοι είστε και γιατί ταιριάζετε στη θέση που κάνετε αίτηση. Αν το βιογραφικό σας ξεπερνάει τις δυο σελίδες δείχνετε πως δεν ξέρετε ποιες πληροφορίες να παρουσιάσετε και ποιες όχι.  Είναι σαν να δηλώνετε πως δεν μπορείτε να βάλετε προτεραιότητες και να ιεραρχήσετε βάσει βαρύτητας τα κατορθώματά σας.

 

Κατανόηση της θέσης εργασίας.  Διαβάστε προσεκτικά την αγγελία εργασίας και προσαρμόστε το βιογραφικό σας στα «θέλω» της αγγελίας. Χρησιμοποιήστε το ίδιο ύφος, το ίδιο λεξιλόγιο και φροντίστε να συμπεριλάβετε όλες τις πτυχές της αγγελίας.

 

Οι ικανότητες και οι δεξιότητες παίζουν το ρόλο τους.  Το τμήμα με τις ικανότητες και τις δεξιότητες είναι αυτό που θα σας δώσει τη δουλειά. Δεν τους ενδιαφέρει τι μπορείτε να κάνετε. Αυτό το θεωρούν δεδομένο από τη στιγμή που στέλνετε βιογραφικό. Τους ενδιαφέρει τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά και τι μπορείτε να κάνετε με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

 

Ενδιαφέροντα. Όπως έχουμε ξαναγράψει τα ενδιαφέροντα δείχνουν την προσωπικότητά σας και ότι δεν είστε «ρομπότ». Τι κάνετε για να καθαρίζει το μυαλό σας και να διώχνετε το άγχος? Πώς ηρεμείτε από το στρες της δουλειάς και το άγχος της καθημερινότητας? Τα ενδιαφέροντα είναι το κλειδί για να δείξετε όλα αυτά τα στοιχεία που θα σας κρατούν σε πνευματική ηρεμία και δημιουργικότητα.

 

Επαγγελματική εμπειρία.  Στην ιεραρχία των θέσεων οι γνώσεις σας περί του αντικειμένου παίζουν ρόλο. Μόνο σε entry level (πρώτο επίπεδο) είναι ΟΚ να μην έχετε εργαστεί στο αντικείμενο εργασίας που παρουσιάζει η αγγελία. Για οποιοδήποτε άλλο επίπεδο εάν δεν έχετε σχετική προϋπηρεσία μην κάνετε τον κόπο να στείλετε το βιογραφικό σας, δεν θα περάσει ποτέ από το αρχικό ξεκαθάρισμα.

 

Συστάσεις.  Κάθε είδους σύσταση παίζει ρόλο. Στο εξωτερικό θέλουν να βλέπουν συστάσεις. Συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας ότι είστε σε θέση να στείλετε συστάσεις εάν σας ζητηθεί. Μια επαγγελματική, μια ακαδημαϊκή και μια από κάποια ομαδική δραστηριότητα είναι υπεραρκετές για να αποδείξουν ότι είστε το άτομο που θέλουν να προσλάβουν.

 

Κρατήστε ενήμερο το βιογραφικό σας.  Ό,τι καινούργιο αποκτάτε σε ικανότητα, σε επαγγελματική εμπειρία και σε ακαδημαϊκή εκπαίδευση πρέπει να το συμπεριλαμβάνετε άμεσα στο βιογραφικό σας έτσι ώστε να φαίνεται επίκαιρο αλλά και να δείχνει πως είστε το άτομο που δεν επαναπαύεται ποτέ και συνεχίζει να εξελίσσεται.

 

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν μάθατε κάτι καινούργιο σήμερα, απλά σας δείξαμε πως και στο εξωτερικό αυτά που γράφουμε εδώ είναι αυτά που θα προσέξουν και έξω και θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.

 

Καλή τύχη.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *