Μια ερώτηση που πρέπει να κάνεις στο τέλος κάθε συνέντευξης!

Δίνεις μια συνέντευξη για δουλειά και περιμένεις να μάθεις νέα για το αν τελικά πήρες τη δουλειά ή εάν πέρασες στον επόμενο γύρο συνεντεύξεων. Γιατί να περιμένεις ενώ μπορείς να πάρεις μια γεύση την ώρα που είσαι στη συνέντευξη? Υπάρχει μια ερώτηση η οποία αρχίζει να γίνεται το νέο must σε ό,τι αφορά τις συνεντεύξεις. Μάθαμε την ερώτηση αυτή και σου τη προσφέρουμε στο πιάτο.

Περνάς τη συνέντευξή σου, έχεις συζητήσει για σένα, για την εταιρία, έχεις κάνει όλες τις σχετικές ερωτήσεις και έχεις απαντήσει σε ό,τι σε έχουν ρωτήσει με επιτυχία. Τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Αρκετές φορές το τηλέφωνο χτύπησε για να πας σε δεύτερη συνέντευξη ή για να πάρεις τη δουλειά ενώ άλλες φορές το τηλέφωνο δε χτύπησε ποτέ και δεν ξέρεις αν έκανες εσύ κάτι λάθος ή αν πολύ απλά κάποιος άλλος ήταν καλύτερος. Ο τρόπος να λύσεις λοιπόν την απορία αυτή κρύβεται σε μια ερώτηση την οποία μπορείς να κάνεις στο τέλος μιας συνέντευξης.

«Είπα κάτι το οποίο σας δημιουργεί αμφιβολίες για την υποψηφιότητά μου και για το εάν είμαι ο κατάλληλος για τη δουλειά»?

Μπορεί να σου φαίνεται λίγο επιθετική η ερώτηση αλλά κάθε άλλο. Η ερώτηση αυτή δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση και ότι θέλεις πραγματικά να μάθεις για το πώς θα μπορούσες να βελτιωθείς και να βελτιώσεις τις πιθανότητές σου για να συνεργαστείς μαζί τους.

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την ερώτηση?

1.Μπορείς να μάθεις κατά πόσο ο συνεντευκτής σου παίζει ρόλο για την προώθηση της υποψηφιότητάς σου και κατά πόσο επηρεάζει την απόφαση πρόσληψης.

2.Μπορείς να μάθεις τι πήγε λάθος στη συνέντευξη και να το βελτιώσεις για το μέλλον χωρίς να σημαίνει ότι η συνέντευξη απέτυχε.

3.Μπορείς να μάθεις τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τις ικανότητές σου και τις γνώσεις σου ώστε να γίνεις καλύτερος υποψήφιος και να ταιριάζεις καλύτερα στη θέση εργασίας που στοχεύεις.

Τέλος, όταν ακούσεις την απάντησή σου, ξεκαθάρισε πόσο σημαντική για σένα είναι η θέση και ότι πραγματικά ρωτάς για να μάθεις αν μπορείς να διορθώσεις κάτι στην υποψηφιότητά σου έτσι ώστε να βελτιωθείς σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας.

Πραγματικά θα κερδίσεις τις εντυπώσεις. Όσο καλά ή όχι κι αν πιστεύεις πως τα έχεις πάει, ο επίλογός σου θα είναι τόσο δυνατός που θα συγκρατήσουν τη δυναμικότητά σου και την αυτοπεποίθησή σου.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *