Ένα κοινό μυστικό και μια συνέντευξη

Ξέρεις ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο το οποίο θα σε βοηθήσει να πετύχεις σε μια συνέντευξη? Αγχώνεσαι να αποδείξεις ποιος είσαι και τι μπορείς να κάνεις και στη τελική τα έχεις δώσει όλα για να μην σε πάρουν ποτέ τηλέφωνο για να σου πουν πώς πήγε η συνέντευξη. Ένα είναι το στοιχείο εκείνο που εξετάζουν σε μια συνέντευξη όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία στο βιογραφικό σου που ελκύουν έναν recruiter, του κεντρίζουν το ενδιαφέρον κι εσύ καλείσαι για συνέντευξη. Προϋπηρεσία, ακαδημαϊκή εκπαίδευση, δεξιότητες είναι μερικά από τα στοιχεία που ένας recruiter μπορεί να δει με διαφορετικό μάτι από βιογραφικό σε βιογραφικό. Σε μια συνέντευξη όμως όλα αυτά αλλάζουν. Αυτά κάνουν στην «άκρη» και το σημαντικό για την θετική έκβαση της συνέντευξης περνάει σε άλλα σημεία κλειδιά.

Αφού σου γίνουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το ποιος είσαι και τι έχεις καταφέρει επαγγελματικά μέχρι τώρα η βαρύτητα στα μάτια και τις σημειώσεις του συνεντευκτή σου πέφτουν σε ένα και μόνο χαρακτηριστικό σου, τη νοοτροπία.

Η συνέντευξη έχει σαν σκοπό να γνωρίσεις εσύ ένα μέλος της εταιρίας που σε ενδιαφέρει και η εταιρία να γνωρίσει τον άνθρωπο πίσω από το βιογραφικό. Όλοι έχουν ένα βιογραφικό και όλοι έχουν πετύχει κάποια πράγματα στη πορεία της ζωής τους. Πάνω κάτω αυτά είναι τα ίδια ή παρόμοια για τους υποψηφίους μιας θέσεις. Η νοοτροπία σου είναι αυτή που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από το πλήθος και να πάρεις τη δουλειά. Η νοοτροπία είναι κάτι το οποίο δεν μαθαίνεται και δεν εκπαιδεύεται. Είτε το έχεις είτε όχι. Φρόντισε λοιπόν να το βάλεις καλά στο μυαλό σου και να είσαι ο εαυτός σου.

Μια αγγελία για θέση εργασίας είναι ουσιαστικά ένα πρόβλημα που έχει ένας εργοδότης κι εσύ καλείσαι να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με τέτοιο τρόπο ώστε να φανείς ο κατάλληλος για να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία για μια θέση εργασίας. Κανείς δε σου χρωστάει χάρη, αλλά ούτε κι εσύ κάνεις χάρη σε κάποιον. Στο πρόσωπό σου πρέπει να βλέπουν ένα άτομο άξιο για να επενδύσουν πάνω του γιατί ουσιαστικά αν το καλοσκεφτείς ο μισθός σου για την εταιρία αποτελεί μια επένδυση. Επένδυση η οποία γίνεται για την πιο αποτελεσματική και αποδοτική επίλυση ενός προβλήματος, αυτού της δημιουργίας μια θέσης εργασίας.

Εκμεταλλεύσου αυτό το πρόβλημα και προσπάθησε να το επιλύσεις. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλει να δει ο recruiter. Να είσαι ο εαυτός σου. Είναι η μόνη λύση.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *