7 τρόποι για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου

Αν βλέπεις πως πλέον δεν σε καλούν σε συνεντεύξεις ήρθε η ώρα να σκεφτείς μήπως το βιογραφικό σου δεν σε βοηθάει και πολύ. Εάν οι ικανότητες σου και η προϋπηρεσία σου ταιριάζουν σε μια θέση εργασίας και δεν σε καλούν σε συνέντευξη πιθανότατα το βιογραφικό σου δε κάνει σωστά τη «δουλειά» του. Εδώ θα βρεις 7 τρόπους για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

Το βιογραφικό σου είναι το εισιτήριο σου για την αγορά εργασίας. Το να μην το ανανεώνεις και να το έχεις ξεχασμένο κάπου στον υπολογιστή σου δεν είναι η πιο σωστή τακτική. Σχεδόν ανά ένα μήνα η αγορά εργασίας αλλάζει και μαζί της πρέπει να αλλάζει και το βιογραφικό σου. Η ομάδα μας θα σου προτείνει σε 7 βήματα πως θα το κάνεις να ξεχωρίζει.

Ένα έμπειρο στέλεχος HR δεν θέλει πάνω από 5 δευτερόλεπτα για να αποφασίσει αν το βιογραφικό σου παρουσιάζει τον υποψήφιο που ψάχνουν ή όχι. Σε λιγότερο από 1 λεπτό έχουν κάνει την έρευνα τους για σένα (Facebook, Twitter, LinkedIn) και ξέρουν ακριβώς ποιος είσαι και αν μπορείς να ταιριάξεις στην ομάδα τους.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ λοιπόν για να βοηθήσεις το βιογραφικό σου να σε βοηθήσει?

1.Για αρχή φρόντισε να χρησιμοποιείς ρήματα και στοιχεία που περιγράφουν το τώρα. Να αποφεύγεις παρελθοντικούς χρόνους. Γράψε για το τι θέλεις να κάνεις, παρουσιάζοντας το τι μπορείς να κάνεις και όχι το τι έχεις κάνει. Δώσε στις παλαιότερες θέσεις που εργάστηκες και στην προϋπηρεσία σου επικουρικό χαρακτήρα. Δώσε τα στοιχεία εκείνα που αποκόμισες από την παλιά σου εμπειρία και τον τρόπο που θα βοηθήσουν στη μελλοντική σου εξέλιξη.

2.Διάλεξε προσεκτικά τις λέξεις κλειδιά. Συνήθως όταν τα βιογραφικά αποστέλλονται ηλεκτρονικά το “Ctrl +F” είναι το ευαγγέλιο κάθε Recruiter Manager. Δες στην αγγελία τι λεξιλόγιο χρησιμοποιούν. Δες τι λέξεις υπάρχουν στο site της εταιρίας. Δες πως παρουσιάζονται στο LinkedIn όσοι δουλεύουν εκεί και προσπάθησε τις λέξεις που συναντάς πιο συχνά εκεί να τις έχεις στο βιογραφικό σου.

3.Κάνε τα κατορθώματα σου να ξεχωρίζουν. Πού είσαι ο καλύτερος? Πού ξεχωρίζεις? Έχεις διακριθεί για κάτι στη δουλειά σου ή σε κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει για τη δουλειά σου? Μη το κρύβεις! Άστο να φανεί και να κλέψει την παράσταση για σένα. Παρουσίασε το μεγαλύτερο κατόρθωμα σου σε καθεμιά από τις θέσεις εργασίας που είχες.

4.Γράψε με ακρίβεια. Κάθε λέξη που γράφεις μετράει. Φρόντισε να είσαι λιτός και περιεκτικός. Μη πλατειάζεις. Δε θέλουμε να βλέπουμε εκθέσεις ιδεών σχετικά με το τι έκανες. Θέλουμε να σεβαστείς το χρόνο μας και να μας βοηθήσεις να αποφασίσουμε γρήγορα αν μας κάνεις.

5.Πρόσεξε τη δομή! Όλα έχουν τη θέση τους και όλα έχουν τη σειρά τους.

6.Σχεδίασε το όμορφα. Βάλε χρώμα, πλαίσιο, διαγράμματα. Κάνε κάτι και δώσε στο μάτι του recruiter ερέθισμά. Ένα καλό βιογραφικό κλέβει πάντα τη παράσταση και «αναγκάζει» τον recruiter να το δει με λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

7.ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ! Φρόντισε τα στοιχεία επικοινωνίας να είναι σωστά και να είναι ευδιάκριτα. Μην αναγκάζεις τον άλλον να ψάχνει να βρει πως θα σε καλέσει.

Σειρά σου τώρα τι περιμένεις? Φτιάξε το βιογραφικό σου και στείλ’ το εκεί έξω. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ, αν θες βοήθεια, η ομάδα μας είναι κοντά σου. Στείλε μας το βιογραφικό σου να το δούμε και να σου δώσουμε δωρεάν συμβουλές. Θα είναι το μυστικό μας. cv@biografikoreloaded.gr

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *