5 τρόποι να αναδείξεις το βιογραφικό σου!

Πολλά βιογραφικά περνάνε απαρατήρητα, το δικό σου δεν χρειάζεται να είναι ένα από αυτά τα βιογραφικά. Υπάρχουν τρόποι που μπορείς πραγματικά μέσα από το βιογραφικό σου να αναδείξεις τον εαυτό σου και να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

1.Δείξε τις ικανότητές σου στην εμφάνιση του βιογραφικού σου

Όποιες κι αν είναι οι ικανότητές σου προσπάθησε να τις αναδείξεις στην εμφάνιση του βιογραφικού σου. Φέρε το βιογραφικό σου πιο κοντά σε εσένα και τις δεξιότητές σου. Διάλεξε μια πρωτότυπη μορφή παρουσίασης η οποία σε αντικατοπτρίζει. Προσπάθησε να ξεφύγεις από το κλασικό λευκό χαρτί με την κάθετη παρουσίαση στοιχείων και κάνε το βιογραφικό σου “one of a kind”.

2.Φέρε το βιογραφικό σου στα μέτρα της κάθε αγγελίας

Κάθε πληροφορία στο βιογραφικό σου πρέπει να είναι σχετική με την αγγελία εργασίας που σε ενδιαφέρει. Τίποτα «άσχετο» δεν πρέπει να καταλαμβάνει χώρο στο βιογραφικό σου. Προσάρμοσε τα πάντα γύρω από κάθε αγγελία. Από την εμφάνιση μέχρι το λεξιλόγιό σου, κάθε μικρή λεπτομέρεια μετράει.

3.Χρησιμοποίησε λέξεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον

Μαζί με τις λέξεις κλειδιά και τα ρήματα στο βιογραφικό σου προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις λεξιλόγιο το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον με θετικό τρόπο. Προσπάθησε να ταιριάξεις λεξιλόγιο το οποίο συνήθως δεν βλέπει κανείς εύκολα σε βιογραφικά σημειώματα και άσε το βιογραφικό σου να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό του.

4.Νούμερα, νούμερα, νούμερα

Από το πόσο πολύ επηρέασε η δουλειά σου τις πωλήσεις, τα έσοδα που έφερες σε καθετί που ασχολήθηκες μέχρι το πόσα projects έχεις στη παλέτα σου όλα τα νούμερα που μπορείς να χωρέσεις στο βιογραφικό σου είναι πιο σημαντικά από κάθε άλλη πληροφορία που μπορεί να έχεις σε αυτό!

5.Δεν είναι το μέσο που πρέπει να γενικεύεις

Ό,τι κι αν αναφέρεις στο βιογραφικό σου πρέπει να είναι εξειδικευμένο. Άσε τις γενικότητες και τις γενικολογίες και προσπάθησε να αναφέρεις όσο το δυνατόν πιο ειδικευμένες πληροφορίες. Από το γιατί είσαι ομαδικός μέχρι το πιο μάθημα από τη σχολή σου ήταν το δυνατό σου σημείο όλες οι εξειδικευμένες πληροφορίες σου δίνουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα απ’ όσο πιστεύεις.

Τι κάθεσαι? Ξεκίνα φτιάξε το βιογραφικό σου τώρα! Αν θες βοήθεια, στείλ’ το σε εμάς cv@biografikoreloaded.gr

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *