5 Δεξιότητες που μπορείς να μάθεις μόνος σου

Δεν μαθαίνονται όλα από επαγγελματίες και καθηγητές. Σίγουρα η πράξη είναι το καλύτερο σχολείο, αλλά υπάρχουν κάποιες δεξιότητες τις οποίες μπορείς να αναπτύξεις μόνο σου, από το σπίτι σου χωρίς λεφτά. Δε λέω ότι θα γίνεις γκουρού αλλά σίγουρα μπορείς να εξοικειωθείς αρκετά έτσι ώστε να τα βάλεις στο βιογραφικό σου.

1.Photoshop και Illustrator

Δυο άκρως σημαντικά προγράμματα ειδικά για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν την δημιουργική πλευρά του marketing. Βρες τα προγράμματα (όλοι ξέρουμε κάποιον που ξέρει κάποιον) μετά δες άπειρα βίντεο και ξεκίνα να πειραματίζεσαι και να «παίζεις» μόνος σου. Θα φτάσεις σε ένα επίπεδο που μπορείς σιγά-σιγά να ρισκάρεις τα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα.

2.Microsoft Excel και Microsoft PowerPoint

Όλοι έχουμε το Microsoft Office στον υπολογιστή μας. Οι πιο πολυφορεμένες και “pro” εφαρμογές είναι το Excel και το PowerPoint. Δεν θα ήταν ωραίο να ξέρεις να τα χειρίζεσαι με μεγάλη άνεση?

3.WordPress

Είναι η εποχή που το online είναι η τάση των πραγμάτων. Δεν είναι καν η νέα τάση. Είναι το παρόν. Τα περισσότερα sites κρύβουν από πίσω τους WordPress. Εάν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, ήρθε η ώρα να μάθεις. Αλλά όντως να μάθεις.

4.SEO

Ναι, ναι ξέρω δεν έχεις ιδέα τι είναι αυτό. Είναι το πιο “hot” αντικείμενο στην αγορά. Εξοικειώσου, πειραματίσου. Είναι το κλειδί για τις αναζητήσεις στο Google. Φαντάσου λοιπόν πόσες πόρτες μπορεί να ανοίξει για σένα!

5.Google AdWords/Google Analytics

Δυο πιστοποιήσεις πιο ισχυρές κι από μεταπτυχιακό. Αν εκπαιδευτείς σωστά και πειραματιστείς μόνο σου, μπορείς να χτυπήσεις οποιαδήποτε πόρτα online agency θες. Κανείς δεν έγινε με την μία master.

Αξιοποίησε το διαδίκτυο. Ψάξου στο YouTube. Σίγουρα δεν είναι πανεπιστήμιο αλλά είναι το καλύτερο δωρεάν σχολείο που μπορείς να έχεις δίπλα σου.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *