Τι μπορείς να προσφέρεις εσύ στη θέση εργασίας?

Μια ερώτηση η οποία είναι αρκετά ειλικρινής κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σχετίζεται με τις ικανότητές σου και τις γνώσεις σου. «Τι μπορείς να προσφέρεις εσύ στην εταιρία?» και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, επενδύοντας σε εσένα, τι είναι αυτό που αγοράζει η επιχείρηση?

Σε αυτή την ερώτηση, η ειλικρίνεια και η προσωπικότητά σου θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Υπάρχει η πεποίθηση πως σε πολλές περιπτώσεις θα σου «κλέψουν» κάποια ιδέα που έχεις για τον τρόπο λειτουργίας ή για κάποιο άλλο ζήτημα. Δυστυχώς ή ευτυχώς η αγορά λειτουργεί έτσι κάποιες φορές όμως το γεγονός αυτό δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στη καριέρα σου και στη συμπεριφορά σου σε μια συνέντευξη.

Το σημαντικό είναι να δείξεις πως νοιάζεσαι για την θέση και την καλύτερη προσαρμογή σου σε αυτή. Πρέπει να αποδείξεις πως μπορείς να προσφέρεις δημιουργικά και αποδοτικά στην νέα ομάδα εργασίας σου.

Σωστή τακτική απάντησης:

Να εκφράσεις ανοιχτά τις ιδέες σου. Εάν μπορείς να φέρεις κάποιο παράδειγμα από την προϋπηρεσία σου και πως εκεί οι γνώσεις σου και οι ικανότητές σου σε βοήθησαν να λύσεις δημιουργικά κάποιο πρόβλημα ακόμα καλύτερα.

Ακόμα κι αν έχεις την αίσθηση ότι πρόκειται να σου «κλέψουν» κάποια ιδέα είναι καλύτερο να την εκφράσεις παρά να την κρύψεις. Στη τελική ένα άτομο του οποίου μια ιδέα διατίθεσαι να κλέψεις είναι καλύτερο να το έχεις στην ομάδα σου αφού οι πιθανότητες λένε ότι θα είναι σε θέση να δημιουργήσει κι άλλες ιδέες που θα βοηθήσουν την εταιρία.

Μη φοβηθείς λοιπόν να εκφράσεις τις σκέψεις σου και να δείξει πως οι ικανότητές σου και οι γνώσεις σου είναι άξια επένδυσης για την επιχείρηση. Στη τελική αυτό θέλουν να «αγοράσουν» από εσένα.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *