Πώς να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στις συνεντεύξεις

 

Σου προκαλούν άγχος οι συνεντεύξεις? Έχεις δει ότι κάτι δεν πάει καλά όταν σε καλούν για συνέντευξη? Γιατί ενώ σε καλούν για συνέντευξη δεν περνάς στο δεύτερο γύρο όσο συχνά θες? Ετοιμάσαμε για σένα το σωστό τρόπο για να βελτιώνεσαι σε κάθε συνέντευξη.

 

Θα περάσεις πολλές συνεντεύξεις στη καριέρα σου, άλλες θα πάνε καλά, άλλες καλύτερα και άλλες θα σου φανούν καταστροφή. Εμείς σου έχουμε τον τρόπο για να βελτιώνεσαι συνεχώς στις συνεντεύξεις σου.

 

Ξεκίνα κρατώντας σημειώσεις. Αν είσαι άνετος, ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Λίγοι θα έχουν πρόβλημα, οι περισσότεροι θα εντυπωσιαστούν με την κίνηση αυτή και θα κερδίσεις τις εντυπώσεις αρκεί να μην το παρακάνεις. Σημείωσε λέξεις, φράσεις, ερωτήσεις και ό,τι άλλο μπορεί να σε δυσκολέψει ή να σου φανεί χρήσιμο.

 

Όταν γυρίσεις σπίτι σου σημείωσε σε ένα τετράδιο τις ερωτήσεις που σου έγιναν, σημείωσε τις απαντήσεις σου (όσο καλύτερα μπορείς να τις θυμηθείς). Δίπλα στην κάθε απάντησή σου σημείωσε με άλλο χρώμα τις αντιδράσεις που είχε ο συνεντευκτής σου στην απάντηση που του έδινες.

 

Στη συνέχεια, γράψε ποια πιστεύεις ότι είναι η απάντηση που θα ήθελες να δώσεις ιδανικά. Τι θα άλλαζες στην απάντησή σου? (Μπορείς να ρωτήσεις και τον ίδιο τον συνεντευκτή εάν έμεινε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις σου ή ακόμα και τι διαφορετικό θα ήθελε να ακούσει από σένα όσο είσαι στη συνέντευξη).

 

Αξιοποίησε τις σημειώσεις σου. Συμπλήρωνε συνεχώς μετά από κάθε συνέντευξη τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις με αυτόν τον τρόπο. Μετά από 4-5 συνεντεύξεις το αρχείο σου θα αρχίσει να γίνεται θησαυρός. Θα δεις ερωτήσεις να επαναλαμβάνονται, αυτό που μένει να δεις είναι εάν εξελίσσονται οι απαντήσεις σου και εάν μεταβάλλουν την όποια αρνητική αντίδραση είχε ο προηγούμενος συνεντευκτής σου.

 

Μια μέρα πριν πας εκ νέου σε συνέντευξη, ρίξε μια ματιά στις σημειώσεις σου και προσπάθησε να τις προσαρμόζεις στις πληροφορίες που έχεις για την εταιρία στην οποία πρόκειται να πας. Θα διαπιστώσεις πως οι απαντήσεις σου και οι επιδόσεις σου στη συνέντευξη θα βελτιωθούν. Θα αποκτήσεις συνέπεια στις απαντήσεις σου και θα ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να αλλάζεις κάθε φορά και ποιες είναι οι απαντήσεις οι οποίες λειτουργούν όντως υπερ σου.

 

Προσπάθησε το! Δε θα χάσεις! Και εάν χρειάζεσαι βοήθεια με το βιογραφικό σου ή θέλεις κάποια tips για τη συνέντευξή σου η ομάδα μας θα χαρεί να σε βοηθήσει στο biografikoreloaded@gmail.com