Τύποι συνέντευξης

Ο σκοπός και ο στόχος μιας συνέντευξης είναι ξεκάθαρος και απόλυτα κατανοητός. Οι τύποι συνέντευξης όμως που μπορεί να επιλέξει ο κάθε συνεντευκτής και η κάθε εταιρία μπορεί και να διαφέρουν. Έτσι λοιπόν μη ξαφνιαστείς εάν συναντήσεις κάτι από τα παρακάτω.

Οι πιο πιθανοί τύποι συνέντευξης είναι:

1.Face to face

Απλό, κλασικό, ίσως παλιομοδίτικο αλλά αυτός είναι ο πατροπαράδοτος τρόπος να γίνει μια συνέντευξη. Ντύνεσαι και πας σε ένα γραφείο, συνήθως στην εταιρία με την οποία θα κληθείς να συνεργαστείς, και απέναντί σου θα έχεις 1 με 3 άτομα να σε αξιολογούν και να κουβεντιάζουν μαζί σου.

2.Μέσα από το PC, Skype Video Call

Μια τακτική ταχύτητας και απαλοιφής απόστασης. Ο συγκεκριμένος τύπος συνέντευξης διαφέρει μόνο ως προς την πλατφόρμα σε σχέση με το face to face. Η συνηθέστερη χρήση αυτού του τύπου είναι όταν η δουλειά για την οποία αιτείσαι είναι μακριά από τον τόπο διαμονής σου.

3.Τηλεφωνική Συνέντευξη

Μπορεί να τείνει να εξαφανιστεί σαν τακτική λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά παρόλ’ αυτά ο συγκεκριμένος τύπος συνέντευξης συνεχίζει να υφίσταται.

4.Assessment tests, assessment days, case studies

Συνήθως λειτουργούν συνοδευτικά και συμπληρωματικά με την κύρια συνέντευξη η οποία δεν είναι άλλη από την κλασική μέθοδο. Σε αυτού του είδους τις αξιολογήσεις καλείσαι να αναδείξεις τις δεξιότητές σου και τις γνώσεις σου μέσα από μια σειρά από ερωτήσεις ή δραστηριότητες οι οποίες έχουν σαν στόχο να αξιολογήσουν τη στάση σου, τη ροή της σκέψης σου και την αντιμετώπιση που έχεις σε διάφορα ζητήματα και καταστάσεις.

5.Creative interviews, application based tests

Αυτή είναι μια κατηγορία που αρχίζει τώρα να εξαπλώνεται. Αντισυμβατικές, παράξενες ερωτήσεις κάνουν την εμφάνισή τους. Ερωτήσεις οι οποίες πολλές φορές μπερδεύουν τους υποψηφίους όπως «πόσα μπαλάκια του ping-pong χωράνε σε ένα boeing 747?» «εάν ήσουν αντικείμενο σε ένα γραφείο τι θα ήσουν?» κ.λπ. Σκοπό έχουν να προκαλέσουν τον υποψήφιο να σκεφτεί δημιουργικά με λογική σειρά και συνέπεια έτσι ώστε να εξετάσουν τη ροή της σκέψης του. Όσο για τα application based tests αυτά αρχίζουν να εξαπλώνονται στην αγορά με ασύλληπτες ταχύτητες. Ο υποψήφιος πλέον καλείται να απαντήσει μέσω εφαρμογών από smartphone ή tablet. Πολλές φορές παιχνίδια, άλλες φορές ερωτήσεις, όποια κι αν είναι η μορφή της εφαρμογής ο υποψήφιος «περνάει» τη συνέντευξη από το χέρι του.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *