Στέλνοντας το βιογραφικό σου στο εξωτερικό: Ταίριαξε το βιογραφικό σου στην αγγελία!

 

Φτάνοντας στο τέλος της σειράς «Βιογραφικό για το Εξωτερικό» αφιερώνουμε ένα άρθρο για το πώς θα χειριστείς έξυπνα την αγγελία που σε ενδιαφέρει έτσι ώστε το βιογραφικό σου να περάσει το πρώτο test και να φτάσεις με επιτυχία μέχρι τη συνέντευξη.

 

Έχεις φτιάξει το βιογραφικό σου με σωστό format, έχεις βάλει όλες τις πληροφορίες που θέλεις και μένουν μόνο οι λεπτομέρειες για να μπορέσεις να περάσεις το βιογραφικό σου από το λογισμικό εντοπισμού keywords έτσι ώστε να κληθείς για συνέντευξη.

 

Πώς θα το πετύχεις αυτό?

 

Πρέπει να χειριστείς έξυπνα την αγγελία εργασίας που σε ενδιαφέρει. Η σωστή αγγελία θα σου δώσει τη σωστή κατεύθυνση για το πώς να χειριστείς το βιογραφικό σου ώστε να ταιριάζει ακριβώς στην περιγραφή της θέσης εργασίας.

 

Πώς να το κάνεις.

 

1.Διάβασε καλά την αγγελία. Βρες την εταιρία, μάθε τη φιλοσοφία της και κάν’ την δικιά σου.

 

2.Διάβασε τα καθήκοντα της θέσης. Σε αυτά τα καθήκοντα πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα παράδειγμα ότι μπορείς να το κάνεις ή το έχεις ήδη κάνει με κάποια επιτυχία. Με άλλα λόγια, στο ακαδημαϊκό σου προφίλ ή στην προϋπηρεσία σου πρέπει να έχεις ένα παράδειγμα το οποίο ταιριάζει με τις απαιτήσεις της θέσης.

 

3.«Κλέψε» το προφίλ του ιδανικού υποψήφιου. Σε αυτό το τμήμα της αγγελίας θα βρεις τις λεπτομέρειες που σου λείπουν. Προσπάθησε να πάρεις λέξεις κλειδιά ώστε να περιγράψεις τον εαυτό σου στο Cover Letter αλλά και στο βιογραφικό σου. Ταίριαξε τη δομή και τη παρουσίαση του βιογραφικού σου σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ζητούν δημιουργικό άτομο? Βάλε δημιουργική φαντασία στην εμφάνιση του βιογραφικού σου. Ζητούν οργανωτικό άτομο? Δόμησε σωστά το βιογραφικό σου, πρόσεξε ακόμα και το κόμμα, παίξε με τους τίτλους, τις γραμματοσειρές κ.λπ.

 

4.«Κλέψε» τα ρήματα και τις λέξεις κλειδιά.  Ψάξε την εταιρία και δες ποιες λέξεις από το site και την περιγραφή της εταιρίας ταιριάζουν με την αγγελία. Αυτές οι λέξεις πρέπει, ΠΡΕΠΕΙ, να είναι στο βιογραφικό σου. Δες τι ρήματα χρησιμοποιεί η αγγελία για να περιγράψει τη θέση εργασίας και τα καθήκοντα που τη συνοδεύουν. Αυτά τα ρήματα πρέπει να έχεις κι εσύ για να περιγράψεις την καριέρα σου και τη πορεία σου στο βιογραφικό σου. Οι λέξεις κλειδιά είναι στην αγγελία, φρόντισε να τις χρησιμοποιήσεις για να ξεκλειδώσεις τις σωστές πόρτες!

 

Προσπάθησε να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου και το Cover Letter σου στην αγγελία και στη φιλοσοφία της εταιρίας που σε ενδιαφέρει. Σίγουρα θα σε φωνάξουν για συνέντευξη. Από εκεί και μετά το «παιχνίδι» είναι στα χέρια σου!

 

Καλή Τύχη!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Στέλνοντας το βιογραφικό σου στο εξωτερικό: Ταίριαξε το βιογραφικό σου στην αγγελία!”