Εσύ τι θα ρώταγες τον εαυτό σου?

Μετά από σκέψεις, συζητήσεις, άρθρα και συνεντεύξεις, μια είναι η ερώτηση που ποτέ κανείς δε σκέφτηκε να ρωτήσει. Εάν είχες απέναντί σου τον εαυτό σου για συνέντευξη και κράταγες το βιογραφικό σου στα χέρια σου, τι ερώτηση θα επέλεγες να κάνεις στον εαυτό σου?

Ίσως αυτή τη στιγμή να γράφεται ιστορία, ίσως είναι η πρώτη φορά που κάποιος να κληθεί να κάνει αυτό-συνέντευξη αλλά αυτή η ερώτηση είναι η μεγαλύτερη παγίδα όλων. Το σενάριο έχει ως εξής:

«Καλώς ήρθες, κάθισε, βρήκες εύκολα την εταιρία? Εάν ήσουν στη θέση μου με το βιογραφικό σου στα χέρια σου και έχεις μόνο μια ερώτηση να ρωτήσεις για να δεις αν θα σε προσλάβεις τι θα ρωτούσες και γιατί?»

Αυτή είναι μια ερώτηση η οποία έχει πολλή, μα πολλή, δουλειά για ανάλυση. Από ψυχολογικής πλευράς, από ανάλυση προσωπικότητας, από ανάλυση συλλογιστικής πορείας μέχρι και για το σπάσιμο του πάγου, αυτή η ερώτηση μπορεί να δώσει στο συνεντευκτή το 90% των πληροφοριών που θέλει από εσένα χωρίς αυτός να μιλήσει καν.

Πώς θα απαντούσες σε με μια περίπτωση όπου έχεις μόνο μια ερώτηση να κάνεις στον εαυτό σου για να απαντήσεις εσύ? Τι πρέπει να σκεφτείς για να σχεδιάσεις τη μια ερώτηση που θα κρίνει εάν είσαι ή όχι αρκετός για μια θέση εργασίας?

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Σίγουρα όμως η ερώτησή σου καλό θα ήταν να περιέχει τα εξής:

1.Στοιχεία τα οποία θα καλύπτουν το γιατί θέλεις τη θέση

2.Στοιχεία τα οποία δείχνουν γιατί είσαι ο κατάλληλος για τη θέση

3.Στοιχεία τα οποία σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τους άλλους υποψηφίους

4.Στοιχεία τα οποία θα δείξουν το πάθος σου για τη θέση αυτή

5.Στοιχεία τα οποία θα αποδείξουν ότι έχεις τη συλλογιστική πορεία που χρειάζεται για να αναλύσεις και να ταιριάξεις τον εαυτό σου με μια θέση εργασίας την οποία κυνηγάς

6.Στοιχεία τα οποία δείχνουν ποιος πραγματικά είσαι και τι μπορείς να προσφέρεις στην πράξη και στην καθημερινότητα της θέσης την οποία θες

Εσύ, λοιπόν, τι θα ρώταγες τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη όταν έχεις μόνο μια ερώτηση για να κρίνεις το μέλλον σου στην εταιρία αλλά και το μέλλον σου σε μια συνέντευξη?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *