Ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις εσύ σε μια συνέντευξη.

Στο προηγούμενο άρθρο πήρες μια ιδέα για το πώς μπορείς να καταστρώσεις τη στρατηγική σου για μια συνέντευξη. Σε αυτό το άρθρο θα δεις ποιες είναι οι ερωτήσεις εκείνες που μπορείς να κάνεις εσύ για να σου δώσουν το πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων υποψηφίων.

Σε μια συνέντευξη όπως έχουμε ξαναπεί είσαι σαν να βγαίνεις πρώτη φορά σε ραντεβού. Όσο ο εργοδότης θέλει να μάθει για σένα, άλλο τόσο πρέπει να του δείξεις και συ ότι θες να μάθεις για αυτόν, τη θέση και την εταιρία. Με αυτή τη σκέψη, σου παρουσιάζουμε τις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις εσύ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Οι ερωτήσεις σου πρέπει να γίνουν με σκοπό να εξετάσεις εάν ο εργοδότης έχει κάποιες επιφυλάξεις για σένα και την υποψηφιότητα σου, να δείξεις το ενδιαφέρον σου και να επιβεβαιώσεις σε σένα ότι αυτή η θέση και αυτή η εταιρία είναι κατάλληλη για σένα.

any-questions

Ξεκινάμε.

Ερώτηση νούμερο 1: Ποιο είναι το προφίλ ενός πετυχημένου υποψηφίου για αυτή τη θέση?

Ερώτηση νούμερο 2: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το προσωπικό σας και πώς θα μπορούσα εγώ να βοηθήσω?

Ερώτηση νούμερο 3: Τι θεωρείται επιτυχία σε αυτή τη θέση?

Ερώτηση νούμερο 4: Έχετε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τις ικανότητες μου και για το πόσο ταιριάζω σε αυτή τη θέση?

Ερώτηση νούμερο 5: Είστε σε θέση να προσφέρετε στους εργαζόμενους σας συνεχή εκπαίδευση? Πώς το πετυχαίνετε αυτό?

Ερώτηση νούμερο 6: Μπορείτε να μου πείτε για την ομάδα με την οποία θα συνεργάζομαι?

Ερώτηση νούμερο 7: Μπορείτε να μου μιλήσετε για το πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας και για τα νέα προϊόντα/υπηρεσίες που θέλετε να εισάγετε στην αγορά?

Ερώτηση νούμερο 8: Τι ικανότητες είχε ο προκάτοχος της θέσης και πως θα μπορούσα να συμβάλλω εγώ στην ομαλή λειτουργία της ομάδος?

Ερώτηση νούμερο 9: Τι σας ευχαριστεί εσάς δουλεύοντας για αυτή την εταιρία?

Ερώτηση νούμερο 10: Μετά από αυτή τη συνέντευξη τι ακολουθεί?

Διάλεξε προσεκτικά πότε θα ρωτήσεις την καθεμία από αυτές τις ερωτήσεις, έχε το νου σου στις απαντήσεις και αντίδρασε ανάλογα. Να είσαι σίγουρος πως η υποψηφιότητα σου μόλις απέκτησε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις εσύ σε μια συνέντευξη.”