Ψηφιακό βιογραφικό: Φτιάξε το δικό σου!

Ζούμε σε μια άκρως τεχνολογικά εξελισσόμενη κοινωνία. Όλα έχουν πάρει ψηφιακή μορφή, ήρθε η ώρα να κάνεις το βιογραφικό σου πλήρως ψηφιακό και interactive.

1. Δόμησε σωστά το βιογραφικό σου

Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια, το βιογραφικό σου πρέπει να έχει μια ροή. Η δομή είναι πολύ συγκεκριμένη και είναι το βασικότερο συστατικό για την επιτυχία του βιογραφικού σου. Είτε σε χαρτί, είτε βίντεο, είτε ψηφιακό, είτε «αναλογικό», η δομή είναι μια και πρέπει να την ακολουθήσεις. Πάντα σύμφωνα με την καριέρα σου και τους στόχους σου, η δομή του βιογραφικού σου είναι ο τρόπος να προβάλεις τον εαυτό σου.

2.Σύντομα και περιεκτικά

Μιλάμε για ένα ψηφιακό βιογραφικό. Φρόντισε να είναι σύντομο και περιεκτικό. Βάλε λίγα λόγια αλλά καλά, τα στοιχεία επικοινωνίας σου και εικόνες. Πολλές εικόνες. Φρόντισε να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου όλες τις λέξεις κλειδιά που θα έβαζες στο κανονικό σου βιογραφικό αλλά φρόντισε να το κάνεις όσο πιο σύντομο και ελκυστικό μπορείς.

3.Εικόνες

Βάλε μικρές εικόνες! Logo, σήματα και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς! Αλλά βάλε και υπερσυνδέσμους στις εικόνες σου και άσε με να οδηγηθώ εγώ στις πληροφορίες που θέλω. Σου είπα είναι ψηφιακό το βιογραφικό σου! Μπορώ να το δω από παντού! Τι καλύτερο από το να το δω στο κινητό μου και να μπορώ μαζί με το βιογραφικό σου να δω και πληροφορίες για την εταιρία που μου αναφέρεις ή για το πανεπιστήμιό σου ή για ένα project που έχεις ξεκινήσει, ακόμα και τα social media σου!

4.Social Media!

Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn (για τους σοβαρούς και επειδή πλέον πρέπει να έχεις LinkedIn profile!) και όποιο άλλο social media διαθέτεις. Όταν λέω διαθέτεις, εννοώ να το χειριστείς έξυπνα, φτιάξε pages, profiles, stories τα οποία θα είναι «επαγγελματικά» ή τουλάχιστον πιο μετρημένα και σοβαρά από τα κανονικά σου. Ανέβασε ιστορίες με τις εμπειρίες σου και τις γνώσεις σου μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και άλλων ειδών αναρτήσεις και άσε με να «ζήσω» το βιογραφικό σου! Μην μου βάλεις υπερσύνδεσμο με το προσωπικό σου profile όπου έχεις φωτογραφίες με τους κολλητούς σου να πίνετε όλο το αλκοόλ της γης. Δε θέλω να δω πόσο πολύ τα σπας σε club. Θέλω να δω τα hobbies σου, τα ενδιαφέροντά σου, θέλω να δω εσένα σε μια μορφή πέρα από το βιογραφικό σου, πέρα από ένα χαρτί.

 

Δόμησε το βιογραφικό σου σωστά και βάλε υπερσυνδέσμους σε όλα τα στοιχεία που μπορείς! Δείξε μου ότι μπορώ να κλικάρω στις εικόνες και άσε με να σε γνωρίσω πριν τη συνέντευξη. Να είσαι σίγουρος είσαι ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους με το που τελειώσω το βιογραφικό σου. Μόλις βρήκες τον τρόπο να με κρατήσεις πάνω από 10 δευτερόλεπτα στο βιογραφικό σου. Συγχαρητήρια!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *