Επανερχόμαστε με ένα άρθρο για το πώς θα κάνεις το βιογραφικό σου το διαβατήριό σου για κάθε θέση εργασίας ανεξάρτητα με τον τύπο και το είδος δουλειάς που αναζητάς.
Ωραίες οι πλατφόρμες ευρέσεως εργασίας αλλά το αρνητικό τους είναι ότι σου επιτρέπουν συγκεκριμένο αριθμό και τύπο βιογραφικών. Θέλεις το βιογραφικό σου να δουλεύει πραγματικά για σένα? Τότε ξέχνα τα πολλά και ακολούθησε αυτόν τον οδηγό. Για να είμαι ειλικρινής, θέλει χρόνο στην αρχή αλλά στη πορεία θα ανταμειφθείς.
Φτιάξε ένα μεγάλο βιογραφικό και γράψε τα πάντα για τον εαυτό σου. Χρησιμοποίησε τίτλους και λίγα bullet points για να εξηγείς την κάθε καταχώρησή σου. Έπειτα χρησιμοποίησε αυτό το βιογραφικό σαν πηγή και δημιούργησε τα βιογραφικά που θα στέλνεις.
1.Φτιάξε 2-3 δικές σου φόρμες βιογραφικού ώστε να έχεις την καλύτερη βάση για να γεμίζεις πληροφορίες ανάλογα με την περίσταση, τη θέση και το ύφος της εταιρίας που στέλνεις το βιογραφικό σου.
2.Διάβασε σωστά την αγγελία και προσπάθησε να βρεις τα στοιχεία που έχεις στο μεγάλο σου βιογραφικό και «γέμισε» το μικρό σου. (Μη βάλεις τα πάντα, μερικά μπορεί να μην είναι σχετικά, κάν’ το έξυπνα!)
3.Δες τι δεξιότητες ζητάνε για τους υποψηφίους τόσο επαγγελματικά όσο και σε επίπεδο χαρακτήρα και προσπάθησε να αντικατοπτρίσεις αυτή τη πλευρά του εαυτού σου στο βιογραφικό σου.
4.Βάλε χρώμα και προσπάθησε να μην έχεις πολλά λευκά σημεία. Κάνε το βιογραφικό σου δεκτικό στο μάτι του recruiter.
5.Κάνε ένα μικρό review του βιογραφικού σου. Παρουσίασέ το σε ένα φίλο σου ζήτα τη γνώμη του. Στείλ’ το σε εμάς (χαρά μας να βοηθήσουμε).
6.Φρόντισε τα στοιχεία επικοινωνίας να είναι σωστά.
7.Κάνε το ίδιο για κάθε εταιρία και κάθε ξεχωριστή θέση που θέλεις.
Πραγματικά αξίζει το κόπο και θα δεις πως με τον καιρό θα είσαι πραγματικά ένας αξιοπρόσεκτος υποψήφιος για κάθε θέση και δυστυχώς δεν θα προλάβουν να σε καλέσουν όλοι σε συνέντευξη γιατί δεν θα είσαι υποψήφιος για δουλειά για πολύ καιρό!