Τι λάθος κάνω?

Είναι αυτή η αμήχανη στιγμή που κυνηγάς κάθε θέση που σε ενδιαφέρει και σε καλούν σε συνεντεύξεις αλλά δεν έχεις δει τι σημαίνει η προσφορά της θέσης ή για να το θέσω όπως το λένε στο χωριό μου «Job Offer». Αν έχει συμβεί και σε σένα αυτό μήπως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη?

Ας δούμε ανά περίπτωση τι μπορεί να πηγαίνει στραβά:

1.«Μα δεν χτυπάει το τηλέφωνο»

Καλό θα ήταν να μη σε «πνίγει το παράπονο». Εάν πιστεύεις πως ταιριάζεις σε μια θέση αλλά βλέπεις πως το τηλέφωνό σου δεν χτυπάει καλό θα ήταν να ελέγξεις το υλικό που στέλνεις. Μήπως πάει κάτι λάθος στο βιογραφικό σου? Μήπως όλες οι πληροφορίες είναι σωστές αλλά το βιογραφικό σου είναι λάθος δομημένο ή στοχευμένο? (Αν θες μια παραπάνω γνώμη και ένα δωρεάν review εμείς περιμένουμε να σε βοηθήσουμε στο cv@biografikoreloaded.gr, στείλε μας το βιογραφικό σου να σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις αυτό το στάδιο).

2.Κάτι δεν πάει καλά στο πρώτο ραντεβού

Από την άλλη αν χτυπάει το τηλέφωνο αλλά έχεις καταφέρει να πας μόνο σε κανά δυο γύρους συνεντεύξεων και μετά τίποτα τότε το βιογραφικό σου δουλεύει σωστά για σένα αλλά εσύ μάλλον του κόβεις τα φτερά. Το βιογραφικό σου έχει σωστή δομή και άριστες πληροφορίες αλλά για κάποιο λόγο το χάνεις στη παράδοση. Στη συνέντευξη κάτι πάει λάθος. Πρέπει να δουλέψεις τον τρόπο με τον οποίο απαντάς. Από την επόμενη κιόλας συνέντευξη ξεκίνα να βοηθάς τον εαυτό σου. Δες το άρθρο για το πώς θα προπονήσεις τον εαυτό σου εδώ. Δεν σε καλύπτει αυτό? Δες το άρθρο με τις πιο κοινές ερωτήσεις εδώ και προετοιμάσου κατάλληλα.

3.Φτάνεις στον τελικό αλλά δε σηκώνεις το κύπελλο

Τελικά καταφέρνεις να φτάσεις στον τελικό γύρο εκεί όπου είναι το πολύ 4 υποψήφιοι. Είσαι στο final 4 αλλά κάτι δε πάει καλά. Προφανώς το βιογραφικό σου είναι άψογο για την εταιρία, ξέρεις να πουλάς τον εαυτό σου αλλά στο τελικό στάδιο σου λείπει κάτι. Λάθος! Δε σου λείπει τίποτα. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να μιλήσεις για την εταιρία, για τη θέση που θέλεις, για την ομάδα που θα δουλέψεις και πως εσύ ταιριάζεις σε αυτή τη φιλοσοφία. Τι καινούργιο θα φέρεις? Πώς θα συμβάλλεις κι εσύ να «μεγαλώσει» κι άλλο η εταιρία? Είναι η ώρα να μιλήσεις για το τι θα κάνεις εσύ για την εταιρία. Με άλλα λόγια, αν θες να την ρίξεις πες της πως την αγαπάς και τάξε της γάμο!

Μην απογοητεύεσαι, θα έρθει και σένα η στιγμή σου να κάνεις το «βήμα παραπάνω» και να λάβεις αυτό το «Job Offer» που λέει κι η γιαγιά μου. Καλή τύχη!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *