Συνέντευξη παντός καιρού!

 

Ό,τι τύπο συνέντευξη και αν έχεις οι βασικές συμβουλές δεν αλλάζουν. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία τα οποία ξεχνούν ακόμα και οι πιο πεπειραμένοι. Φρόντισε στην επόμενη συνέντευξή σου να μην κάνεις τα ίδια λάθη, σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλες τις βασικές συμβουλές που χρειάζεσαι για να προετοιμάσεις τη συνέντευξή σου.

 

Όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο σου. Το βιογραφικό σου πέτυχε το σκοπό σου και το τηλέφωνο χτυπάει και βλέπεις έναν άγνωστο αριθμό. Ω ναι, ήρθε το κάλεσμα για συνέντευξη. Τώρα η τύχη σου είναι στα χέρια σου. Έχεις τη μια ευκαιρία που θέλεις για να αποδείξεις ότι μπορείς να σταθείς στη θέση που διάλεξες. Μην την αφήσεις να πάει χαμένη. Προετοιμάσου κατάλληλα.

 

Τι πρέπει να κάνεις?

 

1.Προετοίμασε όλες εκείνες τις ερωτήσεις που εμφανίζονται περισσότερο σε μια συνέντευξη. Προσπάθησε να τις απαντήσεις. Μην κομπιάσεις, μη διστάσεις να εκφράσεις όλα αυτά που πιστεύεις. Προσαρμόσου στη στρατηγική θέση της εταιρίας και προσπάθησε να αποδείξεις ότι εσύ μπορείς να προσφέρεις το διαφορετικό και το «κάτι παραπάνω».

 

2.Δες το ύφος της εταιρίας και διάλεξε προσεκτικά το τι θα φορέσεις. Στυλ, χρώματα και ύφος παίζουν σημαντικό ρόλο για την πρώτη εντύπωση.

 

3.Φτιάξε τη στρατηγική σου. Πώς θέλεις να παρουσιάσεις τον εαυτό σου. Τι άτομο θέλεις να δείξεις ότι είσαι. Συνδύασε το βιογραφικό σου με την προσωπικότητά σου.

 

4.Προετοίμασε τον εαυτό σου για τυχόν εκπλήξεις. Από το να μην καθυστερήσεις στη συνέντευξη μέχρι το να βρεις μπροστά σου δυο ή παραπάνω άτομα που θα σου πάρουν συνέντευξη. Να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα πάντα χωρίς αυτό να αλλάζει τη στρατηγική σου και τις απαντήσεις σου.

 

5.Εαν είναι συνέντευξη μέσω τηλεφώνου προσπάθησε να μην κομπιάσεις και να διατηρείς σταθερό τόνο στη φωνή σου. Πρέπει να εμπνέεις σιγουριά και εμπιστοσύνη για τον εαυτό σου εάν θες να περάσεις το στάδιο της μη οπτικής συνέντευξης.

 

6.Εάν είναι συνέντευξη μέσω skype φρόντισε το γύρω περιβάλλον σου να είναι τακτοποιημένο και όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο. Θέλεις να φαίνεται η καλή πλευρά της προσωπικότητάς σου ή εάν δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό θέλεις ένα ουδέτερο background έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η εικόνα της προσωπικότητάς σου.

 

7.Μετά τη συνέντευξη προσπάθησε να διατηρήσεις επαφή κάποια στιγμή θα ξανανοίξει θέση στην εταιρία. Θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση έτσι ώστε την επόμενη φορά να είσαι εσύ αυτός που επιλέγουν. Στείλε ένα ευχαριστήριο email για την ευκαιρία που σου δόθηκε για συνέντευξη και πες τους πως περιμένεις να ξανασυναντηθείτε κάποια στιγμή στο μέλλον ελπίζοντας να έχεις βελτιωθεί. Ρώτησέ τους τι μπορείς να κάνεις για να βελτιωθείς.

 

Προσπάθησε να εφαρμόσεις τα παραπάνω και θα δεις ότι οι συνεντεύξεις που θα δίνεις θα γίνουν καλύτερες και δεν θα χρειαστείς πάνω από δυο τρεις συνεντεύξεις για να βρεις δουλειά.

 

Θυμήσου αυτή τη στρατηγική. Να σημειώνεις τις ερωτήσεις που σου κάνουν και τις απαντήσεις που δίνεις. Στον ελεύθερό σου χρόνο προσπάθησε να δεις τι θα άλλαζες από τις απαντήσεις σου και φτιάξε τον δικό σου προσωπικό οδηγό συνέντευξης. Δες περισσότερα εδώ.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *