Στέλνοντας το βιογραφικό σου στο εξωτερικό: Recap!

 

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται και θα κάνουμε τη σούμα για να έχετε όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη καριέρα σου στο εξωτερικό σε ένα άρθρο. Παίρνουμε λοιπόν τα προηγούμενα άρθρα της σειράς και δημιουργούμε τον απόλυτο οδηγό για να ξεκινήσεις να ετοιμάζεις το βιογραφικό σου και να μπορέσεις να το στείλεις στο εξωτερικό κερδίζοντας τη προσοχή που του αρμόζει.

 

Ξεκινώντας από τα βασικά, πρέπει πρώτα να γνωρίζεις πώς να ψάξεις για δουλειά στο εξωτερικό. Κάνε την έρευνά σου, ψάξε πληροφορίες για τη χώρα, για την εταιρία, για τον τρόπο ζωής έξω, για τα επίπεδα των μισθών κ.λπ. Ένα πολύ χρήσιμο site για να βρεις δουλειά στο εξωτερικό είναι το Glassdoor (glassdoor.com). Μια άλλη χρήσιμη πηγή είναι το LinkedIn το οποίο μπορεί να σε φέρει με άτομα που δουλεύουν στην εταιρία που θέλεις να κάνεις αίτηση. Βρες ένα άτομο και ρώτα το πληροφορίες για το πώς είναι η δουλειά εκεί.

 

Αφού βρεις τη δουλειά που θέλεις, δες τι χρειάζεται να στείλεις. CV ή Resume? Πάρε τη σωστή απόφαση γιατί όπως σου εξηγήσαμε σε ξεχωριστό άρθρο αυτά τα δύο έχουν διαφορές μεταξύ τους. Αποφάσισε τι θες εσύ να πετύχεις και στείλε το κατάλληλο έντυπο.

 

Φρόντισε το βιογραφικό σου να ακολουθεί τη σωστή δομή και το format που χρειάζεται έτσι ώστε να διευκολύνεις τον recruiter να βρει γρήγορα τις πληροφορίες που ψάχνει. Θυμήσου να βάλεις το email σου και εάν επιλέξεις να βάλεις το τηλέφωνό σου μη ξεχάσεις να βάλεις τον κωδικό της χώρας (0030 για την Ελλάδα).

 

Χειρίσου έξυπνα την αγγελία και πάρε τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το βιογραφικό σου έτσι ώστε να ταιριάζει στην αγγελία. Χρησιμοποίησε keywords από την αγγελία και από το site της εταιρίας και το βιογραφικό σου θα περάσει απ’ όλα τα λογισμικά διαχωρισμού υποψηφίων. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε κάποια από τα ρήματα-keywords που δηλώνουν ενέργεια και δραστηριότητα για να περιγράψεις ό,τι έχεις πετύχει μέχρι σήμερα.

 

Όταν ολοκληρώσεις το βιογραφικό σου, διάβασε το άρθρο με τα 9 tips που δίνει η Guardian για το πώς πρέπει να είναι το βιογραφικό σου  για να πετύχει στο εξωτερικό. Προσπάθησε να ικανοποιείς και τα 9 αυτά σημεία.

 

Τέλος, για να κλείσει ωραία η υποψηφιότητά σου δημιούργησε ένα Cover Letter στο οποίο θα εξηγείς τα κίνητρά σου για τη θέση εργασίας και για τις επαγγελματικές σου επιλογές. Θα αποδεικνύεις το ενδιαφέρον σου για την συγκεκριμένη εταιρία και θα τους εξηγήσεις γιατί πρέπει να επιλέξουν εσένα.

 

Εμείς ό,τι είχαμε να σου πούμε στο είπαμε. Τώρα είναι η σειρά σου να εφαρμόσεις αυτά που διάβασες και να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *