Πώς να έχεις όποια δουλειά θες, το marketing του εαυτού σου

 

Όλα είναι θέμα εικόνας και παρουσίασης. Μπορείς να έχεις όποια δουλειά θέλεις ή να έχεις τουλάχιστον μια ευκαιρία για να προσεγγίσεις τη δουλειά που θέλεις. Είναι θέμα ψυχολογίας και marketing. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

 

Για να προσεγγίσεις τη δουλειά που θέλεις πρέπει ουσιαστικά να έχεις δυο πράγματα. Να είσαι πρακτικός στο τι μπορείς να προσφέρεις και να έχεις το κάτι παραπάνω! Φαίνεται δύσκολο αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις.

 

Η πρακτική αξία  είναι το να μπορείς να κάνεις ΤΩΡΑ αυτά που ζητάει η αγγελία για τη θέση εργασίας που θέλεις. Εάν πραγματικά κάθε σημείο της αγγελίας περιγράφει το βιογραφικό σου τότε σε πρακτικό επίπεδο είσαι ένας πολύ καλός υποψήφιος για τη θέση.

 

Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι η αντιλαμβανόμενη αξία του εαυτού σου. Με άλλα λόγια είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου για το τι μπορείς να καταφέρεις αρκεί η εμπιστοσύνη αυτή να έχει βάσεις. Η εικόνα του εαυτού σου ότι είσαι καλύτερος από τους υπόλοιπους υποψηφίους δημιουργεί τον εαυτό σου σε brand. Έχεις μια ποιότητα την οποία δεν έχουν οι υπόλοιποι και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να προβάλλεις από το βιογραφικό σου μέχρι και την τελευταία συνέντευξη.

 

Εδώ λοιπόν είναι ο τρόπος να χτίσεις και να προωθήσεις την εικόνα του εαυτού σου:

 

1.Ψάξε τον εαυτό σου στο Google. Δες τι αποτελέσματα βγάζει και προσπάθησε να το διορθώσεις. Εάν βγάζει κάτι από το Facebook το οποίο δεν θέλεις να φαίνεται διόρθωσέ το. Το να έχεις ένα δομημένο profile στο Facebook και στο LinkedIn πραγματικά βοηθάει στο να πλασάρεις σωστά τον εαυτό σου και την εικόνα του εαυτού σου.

 

2.Να εκφράζεις τις απόψεις σου. Προσπάθησε να μπαίνεις σε συζητήσεις (κυρίως στο LinkedIn) σε groups τα οποία σε ενδιαφέρουν. Να είσαι ενεργός στις συζητήσεις και στις ανταλλαγές απόψεων.

 

3.Δημιούργησε ένα blog! Φτιάξε το βιογραφικό σου online. Εξέφρασε τις απόψεις σου σε δικό σου χώρο. Δείξε τις αξίες σου. Γράψε γι’ αυτά που πιστεύεις και σε κάνουν καλύτερο στη δουλειά σου και σαν άτομο.

 

4.Χειρίσου την online εικόνα του εαυτού σου. Πρέπει να έχεις την εικόνα που θέλεις να δείξεις για τον εαυτό σου. Για να μπορέσεις να στηρίξεις το βιογραφικό σου και τα λόγια σου στη συνέντευξη πρέπει να έχεις κάνει το σωστό positioning του εαυτού σου στο διαδίκτυο γιατί ξέρεις ότι με το που παίρνουν το βιογραφικό σου στα χέρια τους το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να σε ψάξουν online.

 

Δε λέω πως ανακάλυψα την Αμερική αλλά αυτά τα βήματα είναι ένα μικρό λιθαράκι στο να μπορέσεις να πουλήσεις τον εαυτό σου πιο αποτελεσματικά και πιο έγκυρα! Καλή αναμόρφωση λοιπόν!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *