Πώς θα βαθμολογούσες το βιογραφικό σου σε μια συνέντευξη?

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες θα σου ζητηθεί να μιλήσεις για το βιογραφικό σου σε μια συνέντευξη. Η πιο παράξενη και ίσως αμήχανη απ’ όλες είναι η ερώτηση «Πώς θα βαθμολογούσες το βιογραφικό σου?». Εσύ λοιπόν με άριστα το 10 τι βαθμό θα έβαζες?

Αυτή η ερώτηση δεν έχει σαν σκοπό να σε δυσκολέψει. Η αξιολόγηση του βιογραφικού σου έχει γίνει από τους αρμόδιους και βρίσκεσαι στη συνέντευξη επειδή το βιογραφικό σου έκανε σωστά τη δουλειά του.

Ο χειρισμός τις απάντησής σου: Προσπάθησε να αιτιολογείς το βαθμό σου.  Ξεκίνα να αξιολογείς  μικρότερα τμήματα του βιογραφικού σου προτού δώσεις τον τελικό βαθμό σου.

Μπορεί το βιογραφικό σου να μην είναι τέλειο, όμως για το γεγονός ότι σε έφερε στη συνέντευξη παίρνει 10. Καταλαβαίνεις πως η δουλειά του βιογραφικού σου τελειώνει από τη στιγμή που έρθεις εσύ ο ίδιος σε επαφή με την εταιρία.

Δεν θέλεις να βαθμολογήσεις πολύ χαμηλά αλλά ούτε θέλεις να βαθμολογήσεις πολύ υψηλά (ακόμα κι αν έχεις δώσει πολλά λεφτά για να σου φτιάξουν το βιογραφικό σου). Πρέπει να καταλήξεις στην βαθμολογία σου έπειτα από μια λογική ροή σκέψης και αιτιολόγησης. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεις πως δίνεις βάση στις λεπτομέρειες.

Σημεία τα οποία μπορείς να βαθμολογήσεις εύκολα είναι: η δομή, η ευκολία εντοπισμού πληροφοριών, η ευκολία εντοπισμού στοιχείων επικοινωνίας, οι λίγες σελίδες (μέχρι 2 για 5 χρόνια προϋπηρεσίας), η εμφάνιση και τέλος  η ευκολία γρήγορης ανάγνωσης.

Το να βαθμολογήσεις το βιογραφικό σου είναι καθαρά μια ερώτηση η οποία έχει ως στόχο να εξετάσει το πόσο καλός είσαι στο να προσέχεις τις λεπτομέρειες, στο να καταλήγεις σε λογικά συμπεράσματα και στο να δείξεις ότι μπορείς να είσαι αντικειμενικός ακόμα και όταν κρίνεις εσύ το μέλλον του εαυτού σου για μια θέση εργασίας.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *