Πείσε με ότι μπορείς!

 

Σε συνεντεύξεις θα πας και θα ξαναπάς μέχρι μπορέσεις να αποδείξεις στον συνεντευκτή απέναντί σου ότι είσαι ο εκλεκτός για τη θέση. Πρέπει να τους πείσεις ότι παρά το όποιο ρίσκο στην επιλογή σου για τη θέση εσύ θα τα καταφέρεις. Πρέπει να με πείσεις ότι μπορείς!

 

Πας στη συνέντευξη, τα έχεις προετοιμάσει όλα όμως λείπει κάτι πολύ βασικό, η αυτοπεποίθηση και τα επιχειρήματα για να πείσεις το συνεντευκτή σου ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του ρόλου.

 

Πώς θα καταφέρεις να με πείσεις ότι μπορείς ειδικά όταν η προϋπηρεσία σου είναι σχετικά μικρή ή ανύπαρκτη?

 

Προσπάθησε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του άλλου.

 

Ζήτα να σου περιγράψει ένα δύσκολο έργο της θέσης που ζητάς. Προσπάθησε να δώσεις λύση. Πρόσεξε τις λεπτομέρειες και προσπάθησε να αναδείξεις τα «θέλω» της εταιρίας και τις ικανότητές σου ώστε να κερδίσεις πόντους εμπιστοσύνης από το πρώτο λεπτό! Ψάξε για τις «μικρές νίκες» που θα σου ανοίξουν το δρόμο για να συνεχίσεις προς τη θέση που στοχεύεις.

 

Δείξε ότι είσαι νέος με φρέσκιες ιδέες και νέα όρεξη για δουλειά.

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όλων είναι η ηλικία. Τι κι αν δεν έχεις εμπειρία? Έχεις φρέσκο μυαλό, νέες ιδέες, περισσότερη αντοχή και είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα για να πετύχεις έναν νέο στόχο, έναν νέο σκοπό. Δείξε διάθεση να καλύψεις την έλλειψη εμπειρίας και προσπάθησε να δώσεις νέα πνοή και νόημα στα καθήκοντα της θέσης που ζητάς.

 

Βάλε τις ιδέες σου να δουλέψουν.

 

Δε θέλω να δω αυτό που ξέρω να κάνω. Θέλω να μου δείξεις τι μπορείς να κάνεις εσύ διαφορετικά και πιο αποδοτικά από αυτό που ήδη κάνω εγώ. Προσπάθησε να πατήσεις στις αρχές της κάθε εταιρίας και δούλεψε διαφορετικά. Προσπάθησε  να μου αποδείξεις (εάν μπορείς με νούμερα ακόμη καλύτερα) τι είναι το δικό σου το διαφορετικό και πως θα με ωφελήσει να το κάνω κομμάτι της ομάδας μου.

 

Πριν από μια συνέντευξη προσπάθησε στις απαντήσεις σου να συμπεριλάβεις και αυτά τα συστατικά για να κάνεις την συνέντευξη, απλή και εποικοδομητική συζήτηση.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *