Μπορείς να αποδείξεις ότι ταιριάζεις σε μια θέση εργασίας (Συνέντευξη Edition)

 

Έχουμε δει σε προηγούμενα άρθρα πώς να ταιριάξεις το βιογραφικό σου σε μια αγγελία εργασίας. Διάβασες πως να χρησιμοποιήσεις μια αγγελία για να βρεις keywords και να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει και να σε καθιστά υποψήφιο που «κολλάει» στη θέση εργασίας. Πώς όμως μπορείς να το δείξεις αυτό σε μια συνέντευξη?

 

Το να αποδείξεις ότι ταιριάζεις σε μια θέση εργασίας μέσα από το βιογραφικό σου είναι σχετικά εύκολο. Το δύσκολο είναι να αποδείξεις στη συνέντευξη ότι είσαι ό «ένας» που ψάχνουν.

 

Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό?

 

1.Μάθε τα πάντα για την εταιρία. Δείξε το ενδιαφέρον σου και ξέκλεψε μερικές από τις αρχές της εταιρίας και προσπάθησε να τις ενστερνιστείς.

 

2.Δείξε τη διάθεσή σου για εξέλιξη, μάθηση, εκπαίδευση και γενικά προσπάθησε να τους πείσεις ότι θέλεις να εξελιχθείς τόσο σαν υπάλληλος όσο και σαν προσωπικότητα μέσα στην εταιρία.

 

3.Προσπάθησε να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με δυναμικό τρόπο και να τονίσεις πως ξέρεις να ισορροπείς τον προσωπικό σου χρόνο και τον εργασιακό σου χρόνο. Ξέρεις πώς να «καθαρίζεις» το μυαλό σου και να είσαι πάντα αποδοτικός.

 

4.Μίλα για το πόσο σημαντικό είναι το mentoring για σένα και δείξε πως θα εξελιχθείς εσύ σε μέντορα για κάποιον άλλον. Δώσε ένα παράδειγμα όπου είχες αναλάβει εσύ να καθοδηγήσεις ένα άτομο. Εάν είναι επαγγελματικό το παράδειγμα ακόμα καλύτερα.

 

5.Δώσε στον χρόνο τους και στο χρόνο σου νόημα. Δώσε ένα παράδειγμα όπου φαίνεται πως είσαι αποδοτικός στην οργάνωση του χρόνου σου και πως ξέρεις να διαχειρίζεσαι την ελευθερία του χρόνου σου πάνω σε ένα project.

 

6.Ζήτα πληροφορίες για το τι ψάχνουν. Κράτα σημειώσεις και τσέκαρε ποια από αυτά έχεις εσύ. Δείξε τις σημειώσεις σου. Η οπτική αναπαράσταση του τι ζητάνε θα τους μείνει στο μυαλό και πιθανότατα είναι η κίνηση που θα σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *