Κι αν αποτύχεις, τί?

 

Η αποτυχία είναι πάντα μια πιθανότητα σε ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις. Από μια συνέντευξη, μια επιλογή σου μέχρι ένα προσωπικό εγχείρημα που θα προσπαθήσεις να κάνεις. Η διαχείριση της επιτυχίας και της αποτυχίας είναι αυτό που καθορίζει ποιος είσαι και μέχρι που μπορείς να φτάσεις. Υπάρχουν διδάγματα που προέρχονται από την αποτυχία και παρακάτω στα παρουσιάζουμε, οπότε Cheer Up όλα είναι ακόμα καλά.

 

Τι κι αν αποτύχεις? Το θέμα είναι να ξέρεις πως πάντα πρέπει να συνεχίζεις. Η αποτυχία είναι πάντα μια πιθανότητα και αν δεν την έχεις σκεφτεί τότε σημαίνει πως δεν έχεις κάνει καλά τον σχεδιασμό σου. Υπάρχουν διδάγματα που πηγάζουν από μια αποτυχία και είναι στο χέρι σου να τα πάρεις και να προσπαθήσεις ξανά και ξανά μέχρι να πετύχεις. Το ζητούμενο είναι να αποτύχεις με τους όρους σου γιατί μόνο έτσι θα μάθεις πραγματικά μέχρι που μπορείς να φτάσεις.

 

1.Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης

 

Εάν απέτυχες τουλάχιστον μπορείς να μάθεις πως θα γίνεις καλύτερος την επόμενη φορά. Χτίσε στην αποτυχία σου. Προσπάθησε να πάρεις τα στοιχεία που ήταν επιτυχημένα και να βελτιώσεις τα στοιχεία που σε οδήγησαν στην αποτυχία. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να φτάσεις τους στόχους σου.

 

2.Επιμονή και υπομονή

 

Τίποτα δεν έγινε από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να προσπαθείς συνεχώς και να έχεις πάντα υπομονή. Σιγά-σιγά με σταθερά βήματα θα βελτιώνεσαι. Εάν θέτεις τους δικούς σου όρους και τα δικά σου θέλω η επιμονή σου θα είναι το κλειδί για να προσπαθήσεις ξανά και ξανά μέχρι η αποτυχία να μην είναι πια πιθανότητα ούτε επιλογή.

 

3.Η ζωή συνεχίζεται

 

Κι αν αποτύχεις δεν πειράζει! Έχεις μάθει κάτι καινούργιο. Απέκτησες εμπειρίες για την επόμενη φορά. Προσπάθησε μόνο να εφαρμόζεις αυτά που έμαθες από τις αποτυχίες σου και να προσπαθείς να τα αλλάξεις γιατί εάν προσπαθείς να πετύχεις διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα τότε μάλλον είσαι τρελός!

 

Η δικιά μου συμβουλή είναι να προσπαθήσεις να αποτύχεις όσο πιο νωρίς μπορείς! Γιατί τότε όλα μπορούν να αλλάξουν και να συνεχίσεις να κατακτήσεις το όνειρό σου. Μη διστάζεις είναι μεταξύ του εαυτού σου και του ονείρου σου!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *