Ενδιαφέροντα και Hobbies: πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή τους στο βιογραφικό?

Το πιο εύκολο πεδίο να συμπληρώσεις στο βιογραφικό σου είναι τα ενδιαφέροντα που έχεις, τα hobbies που έχεις και ο τρόπος που περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο. Έχεις σκεφτεί ποτέ ποια είναι η σημασία της ύπαρξης αυτού του τμήματος? Γιατί υπάρχει σε όλα τα βιογραφικά?

Τα ενδιαφέροντα, μια συνήθεια που προήλθε στα βιογραφικά μας από την Αγγλία. Υπήρχε μια εποχή όταν οι recruiters θέλησαν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και εστίαζαν στην εξοεργασιακή ζωή των υποψηφίων. Το πεδίο αυτό έγινε must στις Η.Π.Α. όταν οι εταιρίες άρχισαν να προσφέρουν στα στελέχη τους ομαδικές δραστηριότητες την ώρα εργασίας και οι εταιρίες πλέον άρχισαν να αποκτούν χώρους για να μπορεί το προσωπικό να χαλαρώνει. Από χώρους για squash μέχρι χώρους για ύπνο το πεδίο για τα ενδιαφέροντα απέκτησε πλέον σημαντικό πλεονέκτημα για τον κάθε υποψήφιο. Χρόνια μετά και αυτή η συνήθεια έγινε ένα αναπόσπαστο τμήμα κάθε βιογραφικού.

Γιατί όμως έχει στρατηγική σημασία για να πετύχεις αυτό που θέλεις?

1.Τα ενδιαφέροντα έχουν σημασία γιατί περιγράφουν το ποιος είσαι εκτός της δουλειάς σου.

2.Το πώς επιλέγεις να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο δείχνει στοιχεία της προσωπικότητάς σου.

3.Τα ενδιαφέροντά σου αποδεικνύουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που έχεις.

4.Αποκαλύπτουν τι χαρακτήρας είσαι.

5.Είναι ένα τμήμα το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για να ελαφραίνει το κλίμα σε μια συνέντευξη.

6.Τα ενδιαφέροντα μπορούν να αποτελέσουν επικουρικό τμήμα για την υποψηφιότητά σου για μια θέση.

7.Είναι «OK» στα ενδιαφέροντά σου να αναφέρεις κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο επίσημο αλλά μπορείς να εξηγήσεις γιατί σε βοηθάει να κάνεις καλύτερα στη δουλειά σου.

8.Τα ενδιαφέροντα σου μπορούν να αποδείξουν εάν είσαι όντως ομαδικός, οργανωτικός, εάν πετυχαίνεις τους στόχους σου, εάν είσαι κοινωνικός κ.λπ.

9.Τα ενδιαφέροντά σου σε βοηθάνε στο να συμμετέχεις σε άλλες δραστηριότητες της εταιρίας που θέλεις να δουλέψεις πέρα από την θέση εργασίας που θέλεις.

10.H ύπαρξη αυτού του πεδίου δείχνει πως είσαι ένα άτομο που ξέρει να διαχωρίζει των προσωπικό σου χρόνο από τον επαγγελματικό σου.

11.Τα ενδιαφέροντα σου είναι σημάδι ένδειξης πως σε διακατέχει πνευματική ηρεμία αφού κάνεις πραγματικά κάτι για σένα και τον εαυτό σου.

12.Τα ενδιαφέροντά σου δείχνουν πως ακόμα και στον ελεύθερό σου χρόνο κάνεις κάτι ουσιαστικό και παραγωγικό και δεν ξοδεύεις το χρόνο σου.

Τα ενδιαφέροντα και τα hobbies είναι ένα τμήμα το οποίο ίσως να μην πρέπει να το περνάς χωρίς να προσέχεις το καθετί που γράφεις. Ακόμα και σε αυτό το πεδίο κάθε λέξη έχει τη σημασία της τόσο για σένα όσο και για τον recruiter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *