Δε ξέρω τι θέλω, αλλά ξέρω τι δεν θέλω!

Είναι από τις πιο αμήχανες περιόδους της επαγγελματικής σου ζωής. Περίοδος κατά την οποία προσπαθείς να κάνεις ανασυγκρότηση του εαυτού σου και να ξαναμπείς στο εργασιακό παιχνίδι όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αλλά ξέρεις τι πραγματικά θέλεις?

Η καριέρα σου είναι ένας δρόμος δύσκολος και γεμάτος κρίσιμες αποφάσεις. Εάν ακόμα βρίσκεσαι στην αρχή της πολύ πιθανό να μην ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και ποιον δρόμο θέλεις να ακολουθήσεις. Σίγουρα μπορεί να είσαι από τους ανθρώπους που τα έχουν προσχεδιάσει όλα στο μυαλό τους και έχεις οραματιστεί το «κάλεσμα». Η αλήθεια είναι μια: ζούμε σε μια περίοδο όπου όλα είναι ρευστά. Μια λάθος στιγμή, μια λάθος απόφαση δικιά σου ή κάποιου άλλου και όλα ξεκινάνε από την αρχή. Κάπου εκεί έρχεται η στιγμή της ανασυγκρότησης. Επανασχεδιάζεις τα πάντα. Βάζεις κάτω τις ικανότητές σου, τα «θέλω» σου και τα ενδιαφέροντά σου και προσπαθείς να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις διότι δεν έχεις δοκιμάσει όλα τα πράγματα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από αυτά που δεν θέλεις. Σίγουρα είναι πιο εύκολο. Εάν αυτά που θέλεις σε κάνουν να σαστίζεις και να χάνεις την ελπίδα σου, αυτά που δεν θέλεις είναι σίγουρα πιο εύκολο να τα εντοπίσεις. Ουσιαστικά ακολουθείς την μέθοδο του αποκλεισμού για την καριέρα σου.

Εάν βρεις αυτό που πραγματικά δεν θέλεις όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα. Αρχίζεις να μπαίνεις στο παιχνίδι του συμβιβασμού και ανακαλύπτεις πραγματικά αυτά που σε ελκύουν σε μια καριέρα που πιστεύεις πως έχεις προαποφασίσει. Αρκετές φορές θα ξεκινήσεις να πηγαίνεις κάπου επαγγελματικά αλλά η καριέρα σου θα σε οδηγήσει αλλού είτε γιατί οι συγκυρίες το έφεραν έτσι είτε γιατί στη πορεία θα ανακαλύψεις καινούργια πράγματα με τα οποία θα καταπιαστείς και θα σου αρέσουν. Όλα αυτά θα έχουν ξεκινήσει επειδή έκανες την επιλογή να ξέρεις τι ΔΕΝ θέλεις.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, καθόρισε αυτά που δεν θέλεις να ακολουθήσεις και προσπάθησε να κυνηγήσεις τις ευκαιρίες που μένουν ανοιχτές. Κάποια από αυτές θα είναι η ευκαιρία που θα σου δώσει κίνητρο να βρεις αυτό που θέλεις. Τίποτα δεν είναι μόνιμο και τίποτα δεν είναι οριστικό και τελεσίδικο, πάντα θα κυνηγάς το καλύτερο και θα βλέπεις καινούργια «θέλω» να δημιουργούνται στον ορίζοντα. Ένα είναι σίγουρο, αυτά που δεν θέλεις δύσκολα θα αλλάξουν στην πορεία. Γιατί λοιπόν δεν τα διαγράφεις εξαρχής?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *