Γιατί δεν χρειάζεται να γράφεις τη διεύθυνσή σου στο βιογραφικό σου

Τα περισσότερα βιογραφικά, που είτε έχουν δημιουργηθεί από το μηδέν είτε αποτελούν κομμάτι φόρμας, φέρουν ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα το οποίο αγγίζει τα πλαίσια του λάθους. Αυτό είναι η διεύθυνση. Γιατί πιστεύεις ότι χρειάζεται να αναφέρεις τη διεύθυνσή σου στο βιογραφικό σου?

Όποια απάντηση κι αν προσπαθήσεις να βρεις στην ερώτηση αυτή ένα είναι σίγουρο, κράτα την επιχειρηματολογία σου για κάτι πιο σημαντικό. Η διεύθυνση σου δεν χρειάζεται να υπάρχει στο βιογραφικό σου και παρακάτω θα δεις μια πληθώρα λόγων.

1.Δεν σου προσδίδει κάποιο πλεονέκτημα

Στο βιογραφικό σου παραθέτεις πληροφορίες οι οποίες θα σου προσδώσουν πλεονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων. Έτσι λοιπόν μια πληροφορία σαν τη διεύθυνσή σου δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από το να αναφέρεις τι ύψος έχεις. Ας πούμε ότι μένεις Γλυφάδα και βρίσκεις μια ενδιαφέρουσα θέση στον Άγιο Στέφανο πιστεύεις πως έχεις κάποιο πλεονέκτημα στο να κατακτήσεις τη θέση? Ακόμα κι αν η θέση που σε ενδιαφέρει είναι δίπλα στο σπίτι σου, η διεύθυνσή σου δεν έχει τίποτα να προσφέρει σαν πλεονέκτημα αφού όχι απλά δεν είναι προσόν είναι μια μη σχετική προσωπική πληροφορία. Από τη στιγμή που στέλνεις κάπου το βιογραφικό σου σημαίνει ότι είσαι διατεθειμένος να πας μέχρι εκεί για να εργαστείς. Ο τρόπος με τον οποίο θα έρθεις δεν είναι κάτι το οποίο με απασχολεί (τις περισσότερες φορές). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είσαι στην ώρα σου και να φεύγεις (το νωρίτερο) όταν τελειώνει το ωράριό σου. Από εκεί και πέρα ρύθμισε εσύ τις ώρες σου.

2.Πιάνει χώρο στο βιογραφικό σου

Είτε έχεις γεμάτο βιογραφικό είτε έχεις πιο «φτωχό» βιογραφικό η διεύθυνση σου πιάνει χώρο. Από μια γραμμή έως ένα στρατηγικό κομμάτι της μορφοποίησής σου, η διεύθυνση αποτελεί ένα αγκάθι και μια σπαζοκεφαλιά για τη χωροταξία και την παρουσίαση πιο σημαντικών πληροφοριών.

3.Όσο πιο μακριά τόσο πιο εύκολα μου φεύγεις

Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσο πιο μακριά μένει ένας εργαζόμενος τόσο πιο εύκολο είναι για αυτόν να ψάξει για πιο «κοντινές» ευκαιρίες έπειτα από ένα χρονικό διάστημα. Έτσι γιατί να ρισκάρω να φέρω έναν υποψήφιο που θα πρέπει να κάνει ταξίδι για να έρθει στη δουλειά του όταν ξέρω πως κάποια στιγμή αυτή η συνθήκη θα αποτελέσει αγκάθι για αυτόν?

4.Άσε κάτι για τη συνέντευξη

Πολλές εταιρίες και επιχειρήσεις προσφέρουν στους εργαζομένους τους έξοδα μετακίνησης. Σε αυτή τη περίπτωση όταν σου γίνει σχετική ερώτηση στη συνέντευξη μπορείς να τους πεις που μένεις. Όταν γίνει η προσφορά συνεργασίας μπορείς να διαπραγματευτείς το ύψος των εξόδων που θα σου καλύπτει η εταιρία για μετακινήσεις. Αλλά και πάλι, το μέρος κατοικίας σου δεν ήταν μια πληροφορία που σε έφερε στη συνέντευξη.

5.Τα δεδομένα αλλάζουν

Πλέον η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η αλλαγή της φύσης πολλών επαγγελμάτων απαλείφουν πλήρως τον παράγοντα διεύθυνση. Αρκετές είναι οι θέσεις εργασίας όπου θα είσαι όλη την μέρα έξω από το γραφείο και θα χρειαστεί να «περάσεις» μόνο λίγη ώρα της ημέρας σου στο χώρο της εταιρίας. Είτε μέσω της τεχνολογίας είτε μέσω πιο συμβατικών τρόπων μια μέρα στο γραφείο παύει να είναι μια μέρα στο γραφείο αφού μπορείς να μεταφέρεις σημαντικές πληροφορίες στην «έδρα» σου χωρίς να είσαι εκεί εσύ ο ίδιος.

6.Η διεύθυνση λέει πολλά και τίποτα για σένα

Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις η διεύθυνση είναι ένας παράγοντας αποτρεπτικός για την υποψηφιότητά σου. Όσο ελάχιστες κι αν είναι οι εταιρίες που το βλέπουν έτσι εάν δεχτείς ερώτηση σχετικά με το εάν μένεις μόνος σου ή όχι σημαίνει πως η εταιρία σκέφτεται το ύψος του μισθού σου σχετικά με τις απαιτήσεις που θα έχεις εσύ λόγω του ενοικίου σου. Σπάνιο αλλά συμβαίνει!

Όποια θέση εργασίας κι αν σε ενδιαφέρει κράτα ένα πράγμα στο μυαλό σου. Από το βιογραφικό σου μας ενδιαφέρει το «ποιος είσαι», «τι ξέρεις να κάνεις (σε ακαδημαϊκό και πρακτικό επίπεδο)», «τι σε κάνει ξεχωριστό» και «γιατί να επιλέξουμε εσένα». Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τα άλλα είναι για τη συνέντευξη.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *