Αυξάνοντας τις προβολές σου στο LinkedIn (Λίστα)

 

Το μέλλον του βιογραφικού βρίσκεται online και το πιο γνωστό online community βιογραφικών είναι το LinkedIn. Σε προηγούμενο άρθρο σου δείξαμε πώς να φτιάξεις σωστά το προφίλ σου. Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε συμβουλές για το πώς θα αυξήσεις τις προβολές του προφίλ σου.

 

Αυξάνοντας τις προβολές του προφίλ σου στο LinkedIn σημαίνει πως αυξάνεις την προβολή του εαυτού σου. Εάν το κάνεις με τον σωστό τρόπο θα ανακαλύψεις πως το LinkedIn είναι ένα εργαλείο και όχι απλά ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αυξάνοντας τις προβολές του προφίλ σου αυξάνεις τις πιθανότητες να σε προσέξει κάποιος και να σε προσεγγίσει για δουλειά. Έτσι λοιπόν εμείς θα σε καθοδηγήσουμε να κάνεις το προφίλ σου ασυναγώνιστο!

 

Πρώτο Tip: Ακολούθησε μερικά groups σχετικά με τον τομέα σου και τον τομέα που ψάχνεις δουλειά

Αναζήτησε με keywords και βρες τα groups που σου ταιριάζουν. Δες ότι υπάρχουν ενεργές συζητήσεις και προσπάθησε να συμμετέχεις σε μια από αυτές. Ανέπτυξε τις σκέψεις σου, κάνε posts, γίνε ενεργό μέλος σε αυτά τα groups. Θα δεις πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα ενδιαφερθούν και θα σου απαντήσουν και θα κάνετε μια συζήτηση γύρω από τα θέματα που σε αφορούν. Αρκετοί από αυτή τη συζήτηση θα μπουν στο προφίλ σου και πολύ πιθανό να αποκτήσεις μερικά χρήσιμα connections.

 

Δεύτερο Tip: Δες τι συζητιέται

Καταλαβαίνεις πως εάν δεν δεις τι έχει συζητηθεί στο group δεν μπορείς να συμμετέχεις ενεργά. Πολύ απλά αν κάνεις ένα post που έχει συζητηθεί απλά κανείς δεν θα ασχοληθεί με εσένα. Φέρσου έξυπνα. Δες τι έχει ειπωθεί, δες τι απόψεις κυριαρχούν και στείλε τη δικιά σου συμβολή.

 

Τρίτο Tip: Μπες σε συζητήσεις

Είτε διαφωνείς, είτε συμφωνείς με κάποιο άτομο, καλό είναι να συμπεριλαμβάνεις το όνομα και την απάντηση του συγκεκριμένου ατόμου και μετά να εκφράσεις τα επιχειρήματά σου και τις σκέψεις σου. Εάν μπορείς να αναπτύξεις τις ιδέες σου με σωστό τρόπο τότε δεν έχεις να φοβάσαι κάτι από τη διαφωνία και την ανταλλαγή απόψεων.

 

Τέταρτο Tip: Ζήτα συμβουλές

Το να ξεκινήσεις μια κουβέντα να εκφέρεις την άποψή σου είναι απολύτως σεβαστό. Αλλά εάν ψάχνεις για δουλειά μπορείς να ζητήσεις συμβουλές από άλλα άτομα. Που πρέπει να βελτιωθείς, ποια είναι τα νέα trends του χώρου. Τι πρέπει να γνωρίζεις για να βρεις δουλειά στον κλάδο? Μπορείς να ζητήσεις ακόμα και να σου πουν μερικές εντυπώσεις από το προφίλ σου. Γίνε ενεργό μέλος του group και χειρίσου στρατηγικά τα μέλη που βρίσκονται μέσα σε αυτό έτσι ώστε να σε προσέξουν!

 

Με τέσσερα απλά tips που στην ουσία είναι όλα γύρω από το ίδιο θέμα μπορείς να αυξήσεις τις προβολές του προφίλ σου στο LinkedIn και να απογειώσεις την καριέρα σου. Έχε ανοιχτά τα μάτια σου και τι σκέψεις σου και επικοινώνησε δημιουργικά με τα άλλα άτομα και θα δεις ότι η τακτική αυτή θα σου αποφέρει πολλά.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *