Ακατάλληλο για όσους βαριούνται! (Λίστα)

  1. Πόσοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους? Υπάρχει όντως η επαγγελματική ευτυχία? Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου παράδεισο? Μήπως πρέπει να γυρίσεις το διακόπτη και να κάνεις τη δουλειά που πραγματικά θέλεις?

 

Η περίοδος που διανύουμε είναι από της χειρότερες, οικονομικά, περιόδους στην ιστορία της Ελλάδος. Κι όμως, αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν πραγματικά αυτό που τους αρέσει στον επαγγελματικό τομέα και αυτό αποτελεί μια όαση στη καθημερινότητά τους. Ποιοι είναι οι τρόποι για να κάνεις τη δουλειά σου από κόλαση παράδεισο?

 

1.Δημιούργησε τη ρουτίνα που σου αρέσει

 

Τυποποίησε τη καθημερινή σου ρουτίνα! Είναι ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει να προσπερνάς την εβδομάδα σου πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις.

 

2.Γίνε δημιουργικός

 

Ό,τι καθήκον κι αν έχεις στη δουλειά σου όλα μπορούν να αποκτήσουν δημιουργική πλευρά. Θυμάσαι τότε που ήσουν φοιτητής? Τότε πέρα από τους καθημερινούς καφέδες έμαθες και κάτι. Προσπάθησε τη γνώση σου αυτή να την προσαρμόσεις στη δουλειά σου. Σπούδασες κάτι άσχετο με αυτό που κάνεις? Βρες τη μικρότερη δυνατή κοινή τομή των δυο και προσπάθησε να εξελίξεις τις δεξιότητές σου. Συνδύασέ τα και φτάσε νέα επίπεδα δημιουργίας στη δουλειά σου.

  1. 3.Βρες side projects

 

Μετά τη δουλειά σου, όταν χαλαρώνεις βρες κάτι παραγωγικό να περνάς το χρόνο σου. Προσπάθησε να στήσεις κάτι το οποίο πραγματικά θα ήθελες να κάνεις. Κάτι το οποίο σε χαλαρώνει και μπορεί να εξελιχθεί σε επαγγελματικό project! Ξέρω είναι δύσκολο να θυσιάσεις το άραγμα ή την έξοδο σου, αλλά αν πραγματικά δε σου αρέσει αυτό που κάνεις, είναι δυσκολότερο να θυσιάζεις όλο τον παραγωγικό σου χρόνο σε κάτι που δεν σου αρέσει.

 

4.Κάνε τη δουλειά σου hobby και το hobby σου δουλειά

 

Προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου πως η δουλειά σου είναι το hobby σου θα βρεις πραγματικά τον χρόνο για να κάνεις το hobby σου δουλειά. Στην αρχή μπορεί να μην έχει οικονομικά οφέλη αλλά αν το πιστέψεις τότε κάτι μαγικό θα βγει από αυτή τη διαδικασία.

 

5.Όσο το βλέπεις αγγαρεία σε βλέπει σαν σκλάβο

 

Όταν βλέπεις τη δουλειά σου σαν αγγαρεία τότε και η δουλειά σου σε βλέπει σαν σκλάβο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναλώνεσαι σε εμπειρίες που σε καταστρέφουν ψυχολογικά. Ναι ξέρω έχεις να πληρώσεις το νοίκι σου αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία να εφησυχάζεσαι! Εάν βλέπεις τη δουλειά σου σαν αγγαρεία ψάξε να βρεις μια δουλειά που σε γεμίζει. Πριν κάνεις την ηρωική παραίτηση βρες τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου.

 

6.Εάν το κάνεις για τα λεφτά τότε πραγματικά αυτό θα σε τρώει

 

Πότε τα λεφτά είναι αρκετά? Ποτέ! Πάντα θα βλέπεις κάποιον που κερδίζει παραπάνω από σένα. Πάντα θα υπάρχει ο ανώτερος από εσένα που όσο παραπάνω λεφτά σου δίνει τόσο παραπάνω λεφτά βγάζει από εσένα. Ένας κυκεώνας που δεν θα λάβει ποτέ τέλος. Όσο κάνεις κάτι για τα λεφτά δεν πρόκειται ποτέ να το ευχαριστηθείς. Με τον καιρό και με υπομονή τα λεφτά θα έρθουν, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις και πως θέλεις να έρθουν.

 

 

7.Θέλει θυσίες η υπόθεση

 

Το άγχος είναι στο παιχνίδι. Οι έξοδοι σου θα πρέπει να μειωθούν. Ο χρόνος σου θα εξαφανισθεί αλλά όλα αυτά θα είναι για καλό σκοπό. Μιλάμε για τη ζωή σου. Μην αναλώνεσαι σε κάτι που δε σου αρέσει. Κάνε υπομονή για λίγο καιρό, μάζεψε τους πόρους που χρειάζεσαι και κάνε αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει.

 

8.Δεν κάνουν όλοι για όλα

 

Μπορεί να μην είσαι γεννημένος για υπάλληλος. Μπορεί να μην είσαι γεννημένος για freelancer. Διάλεξε την πορεία σου. Σκέψου ένα πλάνο όσο είναι νωρίς και μην το παρατήσεις. Η επιτυχία δεν ήρθε σε ένα βράδυ. Σκέψου το!

 

9.Να αποτύχεις

 

Αν δεν αποτύχεις δεν θα μάθεις πραγματικά πως είναι να πετυχαίνεις αυτό που θες. Η καλύτερη ευχή που μου έδωσαν ποτέ είναι το να αποτύχω νωρίς! Άργησα να καταλάβω το νόημα, αλλά όταν κατάλαβα πως όσο πιο νωρίς αποτύχω τόσο πιο γρήγορα θα μάθω όλα απέκτησαν νόημα.

 

10.Ζήσε το όνειρό σου

 

Θυμήσου το επαγγελματικό σου όνειρο και κυνήγησέ το όσο είναι καιρός! Κάποτε είχες φιλοδοξίες, τώρα έχεις υποχρεώσεις. Πάντα θα έχεις υποχρεώσεις και αν περιμένεις το σωστό timing για να κάνεις κάτι ποτέ δεν θα το βρεις! Κυνήγησε τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σου. Κάνε ένα μικρό βήμα κάθε μέρα και θα δεις ότι η μέρα σου θα αποκτήσει δημιουργικότητα.

 

Όταν νιώθεις πως δεν εξελίσσεσαι θυμήσου: Wax on, wax off!!

waxonwaxoff

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *